Ives Serneels is erg fier op Red Flames: "Meisjes gaan geschiedenisboeken in"

Red Flames | De Red Flames schreven maandagavond geschiedenis voor het Belgisch vrouwenvoetbal met hun kwalificatie voor de kwartfinales van het EK. Het was dan ook een erg tevreden en fiere bondscoach Ives Serneels die na afloop van de 1-0 zege tegen Italië in de laatste groepsmatch de pers te woord stond in het Manchester City Academy Stadium.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Dit is een historische prestatie in het vrouwenvoetbal. De manier waarop de ploeg gegroeid is tijdens het toernooi, maakt mij heel blij. De meisjes hebben hard gewerkt, ook in de voorbereiding, en vandaag zien we het resultaat."

Serneels moest de kwalificatie "nog even laten bezinken". "Ik heb de meisjes gelukgewenst omdat ze de geschiedenisboeken ingaan", vervolgde hij. "Ik ben heel, heel blij."

Vrijdag wacht alweer de volgende uitdaging, een kwartfinale tegen topland Zweden. "Nu hebben we drie dagen om de volgende wedstrijd voor te bereiden. Die extra match die we nu hebben, is een ongelofelijke stap voor veel speelsters, een stap die je moeilijk kan nabootsen met oefenwedstrijden", onderstreepte Serneels.

"In de bus zal er nu wel wat gezongen worden. Er moet vandaag ook wat genoten worden. Maar vanaf morgen moeten we het veld op. Laura (De Neve) heeft een kleine blessure, Amber (Tysiak) was geschorst. Nu moeten we trachten 23 speelsters fit te krijgen voor vrijdag."

"We hebben alle landen gescout die hier aanwezig zijn, dus ook Zweden. Ik weet er al enkele zaken van maar die zal ik morgen rustig met mijn staf oplijsten. In de kwartfinale kom je alleen topploegen tegen. Het wordt een geweldige challenge", besloot hij.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top