LEC: Kaarten zijn herschud na dolle competitieweek

Nieuws |

Na een welverdiende pauze keren de spelers terug naar de Summoner's Rift voor de vierde wedstrijdweek van het Europees kampioenschap League Of Legends. Met deze week werd de heenronde van de summer split afgesloten. Op zijn zachtst gezegd is alles nog mogelijk. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het werd een week vol verrassingen, met Rogue dat zijn geweldige vorm kon bevestigen in de derde opeenvolgende week zonder nederlaag. Geleid door een geweldige Comp slaagde het team erin Team Vitality op vrijdag te verslaan, en dat een dat later nog eens te herhalen tegen Team BDS. Dat team eindigde daarentegen met twee nederlagen. Op vrijdag konden Nuclearint - auteur van de enige kill van zijn team - en zijn collega’s helemaal niets uitrichten tegen de opstelling van MAD Lions. 

De andere ploeg die het goed doet aan de top van de ranglijst is MAD Lions. Het team, goed geleid door Belgische midlaner Nisqy, slaagde erin de week ongeslagen af te sluiten. Op zaterdag klopten de Lions Astralis in een spannende, maar uiteindelijk goed gecontroleerde wedstrijd. 

Ondanks hun nederlaag op zaterdag behaalde Astralis deze week wel een overwinning tegen EXCEL, die in sommige fasen te naïef waren en zich lieten verrassen. 

Het andere team dat deze week op 1-1 eindigde  is Team Vitality. Een belangrijke overwinning tegen Fnatic op zaterdag stelde hen in staat een dubbele nederlaag te voorkomen. 

Het was een zware week voor Fnatic, dat twee keer verloor, onder meer tegen Misfits Gaming op vrijdag. Ook Nukeduck en zijn teamgenoten bij EXCEL moeten zich vragen gaan stellen om beter te doen in de volgende competitieweek. 

De tegenslagen van sommigen betekenen uiteraard succes voor anderen. Deze week was dat het geval voor Misfits Gaming. De konijnen konden deze week rekenen op een Vétheo in grote vorm. De spelers van SK Gaming rekenden niet alleen op de terugkeer van ADC Jezu, maar boekten ook twee overtuigende overwinningen om hun klassement op te krikken. Hun overwinning op vrijdag was perfect gecontroleerd tegen een G2 Esports dat in grote moeilijkheden zit

De ninja's eindigen hun week met twee nederlagen en dalen aanzienlijk in de rangschikking. De verdedigende Spring Split 2022-kampioenen zitten in een zeer slechte situatie. Targamas & co. zullen volgende week tegen Astralis weer op het goede spoor moeten komen om nog meer zorgen te voorkomen. 

De totaal gewijzigde rangschikking van deze LEC zal de fans ongetwijfeld een adembenemend tweede deel van het seizoen aanbieden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top