FIFA eWorld Cup 2022: Stefano Pinna strandt in eerste ronde van play-offs

Esports |

De 32 beste spelers op het eFIFA-wereldtoneel zijn tot 17 juli in Kopenhagen, en onder hen probeerden twee Belgen de play-offs te halen. Onze twee vertegenwoordigers waren de spelers van KRC Genk: Stefano Pinna, wereldkampioen in 2019 en Gilles Bernard, winnaar van de Proximus ePro League 2022.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Beide spelers hebben veertien wedstrijden om te proberen bij de beste vier van hun groep te eindigen. Helaas voor hen zaten ze in dezelfde groep, groep B. Dat leidde tot een eerste confrontatie tussen de twee Belgen, die Pinna met het kleinste verschil kon winnen.


© FIFA

Deze eerste legs werden over het algemeen beter geleid door Stefano Pinna, met twee kleine overwinningen tegenover vier gelijke spelen en slechts één nederlaag. In het klassement betekent dit de vijfde plaats, maar Stefano had nog steeds zicht op de eerste plaats, met slechts één punt achterstand. 

Voor Gilles Bernard ging het iets moeilijker, met vier nederlagen tegenover slechts twee overwinningen en een gelijkspel. Een lastige start van de competitie voor de speler die donderdag op de zevende plaats eindigde, met drie punten achterstand op de kwalificatieplaatsen. 

De ene dag lijkt op de andere

Een nieuwe broederlijke confrontatie wachtte onze Belgen op de tweede wedstrijddag. In deze wedstrijd was het opnieuw Stefano die wint, met een score van 2-1. Ondanks enkele schrikmomenten controleerde Pinna ook dag twee, met drie nederlagen, een gelijkspel en drie overwinningen. Stefano eindigde als derde en plaatste zich met 20 punten voor de play-offs van de FIFA eWorld Cup.  

Gilles daarentegen had moeite om zijn spel op te leggen en wist pas in zijn laatste twee partijen te winnen. Die zeges kwamen veel te laat, want met drie nederlagen en twee gelijke spelen eindigde hij als laatste in het klassement, slechts twee punten verwijderd van kwalificatie... Maar Gilles kan zich troosten, want hij vereerde het publiek met een sublieme omhaal. Een mooie manier om zichzelf nog een laatste keer te tonen. 

Moeilijke play-offs

Stefano Pinna had zich gekwalificeerd en zat dus bij de laatste 16 op zaterdag. De KRC Genk-speler moest het opnemen tegen
matiasbonanno99, de Argentijnse finalist van de recentste eChampions League. Een zware opgave voor de Belg. 

Ondanks twee goede wedstrijden incasseerde Stefano Pinna in de laatste momenten van de tweede leg een gelijkspel. Omdat het momentum bij zijn tegenstander lag, werd Stefano in de extra tijd verrast en in zijn eerste play-offwedstrijd uit de competitie uitgeschakeld. Desondanks kon Stefano grote dingen laten zien, waar hij volgend seizoen van zal kunnen profiteren.

Afgelopen zondag vond de grote finale van de FIFA eWorld Cup in Kopenhagen plaats. De wedstrijd werd gespeeld over twee legs en was op zijn zachtst gezegd erg close. Het ging tussen het Argentijnse Nicolas99FC, de winnaar van de laatste eChampions League, en de Duitser Umut van RBLZ Gaming. De twee mannen hadden elkaar al in de groepsfase ontmoet, en hadden elk één keer gewonnen. 

En er was slechts één doelpunt in de twee wedstrijden, die zo nipt waren als het maar kan. Zo veel zelfs dat er extra tijd nodig was om het winnende doelpunt te scoren. En uiteindelijk was de sterkste speler mentaal en op het veld de Duitser Umut. 


© @rblz_umut 

De 18-jarige kwam in zijn groepsfase als beste uit de bus en slaagde erin zijn play-offs zonder al te veel schrik te doorstaan. Een solide en consistente prestatie gedurende de hele wedstrijd voor de speler die erop gebrand zal zijn om volgend jaar zijn titel te behouden. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top