Deze titels worden overal ter wereld het vaakst aangeklikt op Netflix

Series | Twee films strijden om de eerste plaats in de globale lijsten van meest bekeken titels op streamingplatform Netflix en bij de series is ‘Stranger Things’ op wereldniveau ingehaald door een nieuwe toevoeging. Een overzicht van de populairste films en series op Netflix in verschillende landen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Persuasion

Deze gloednieuwe adaptatie van een Jane Austen-roman oogstte al wat kritiek, niet in het minst omdat het hoofdpersonage – gespeeld door Dakota Johnson – ‘Fleabag’-gewijs de vierde muur doorbreekt en het publiek rechtstreeks aanspreekt. De geschreven pers spuwde al wat gal over deze film, maar het publiek is het er duidelijk niet mee eens. Amper drie dagen na de release staat ‘Persuasion’ al op een gedeelde eerste plaats in de globale lijst van de meest populaire titels.

Zo is het verhaal over jonge vrouw die moet kiezen tussen haar hart en haar verstand in ons land de meest bekeken film, maar ook in het merendeel van Europa, in de Verenigde Staten en in Australië.

Ontdek ‘Persuasion’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

The Sea Beast

Sinds ‘Persuasion’ op ons is losgelaten, deelt het op dagbasis de eerste plaats met de film ‘The Sea Beast’, die in de dagen voordien nog dominant was. Zowel bij ons als in naburige landen als Frankrijk, Duitsland en Nederland, maar ook in Zuid-Afrika, Turkije en de Verenigde Staten stond deze enkele dagen geleden nog op de eerste plaats. In het Verenigd Koninkrijk geraakte ‘The Sea Beast’ dan weer niet hoger dan de tweede plaats.

De animatiefilm is geregisseerd door Chris Williams, die je zou kunnen kennen van ‘Big Hero 6’ of ‘Moana’, en was meteen een hit bij zowel de filmcritici als het publiek. We volgen de zeevaarder Jacob, die de opdracht krijgt om een rood zeemonster te doden, maar gaandeweg met de hulp van Maisie ontdekt dat de verkeerd begrepen monsters niet zo kwaadaardig zijn als ze lijken.

Ontdek ‘The Sea Beast’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Stranger Things

Hoe kon het ook anders, ‘Stranger Things’ was ook de afgelopen week het vlaggenschip van Netflix als het over series gaat. Het tweede deel van het langverwachte vierde seizoen werd uitgebracht en is sindsdien the talk of the town. In alle werelddelen, ook in het vaak koppige Verenigd Koninkrijk, prijkt de serie in verschillende landen op de eerste plaats. Alleen in Aziatische landen als Zuid-Korea, Taiwan, Thailand en Vietnam moet de serie het stellen met, in het beste geval, een plekje in de top 5.

‘Stranger Things’ is de afgelopen week uitvoerig gebingewatcht. Maar nu de laatste aflevering van het huidige seizoen al enkele dagen online staat, zijn andere series aan een opmars bezig.

Ontdek ‘Stranger Things’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Resident Evil

Zo is er de nieuwe videogame-adaptatie ‘Resident Evil’, een serie die losjes gebaseerd is op de gelijknamige spellenreeks over een zombie-uitbraak. De reeks staat nog maar enkele dagen online, maar wordt (vermoedelijk geholpen door de naamsbekendheid) uitvoerig aangeklikt. In die mate zelfs dat de reeks in landen als Australië, Canada, Colombia, Ierland, Griekenland, Mexico en Zweden op de eerste plaats staat, voor kijkcijferkanon ‘Stranger Things’.

De serie mag dan fel gesmaakt worden door bingewatchers, de horrorserie is bij de filmpers niet erg populair. In één adem worden zowel het gebrek aan originaliteit als de veelvuldige afwijkingen van het bronmateriaal bekritiseerd. Het zal de miljoenen abonnees die hun zondag voor het scherm hebben gespendeerd worst wezen.

Ontdek ‘Resident Evil’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top