KRC Genk staat voor het seizoen van de wederopstanding

Jupiler Pro League | KRC Genk staat voor een zeer belangrijke voetbaljaargang. Het kende vorig jaar een dramatisch seizoen en Wouter Vrancken moet de club weer naar een Europees ticket loodsen. Genk moet echter nog vol aan de bak op de transfermarkt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bernd Storck werd bedankt voor bewezen diensten en met Wouter Vrancken kwam er een nieuwe coach. De ex-trainer van KV Mechelen zag dat Racing Genk weer 20 miljoen euro kon incasseren met de verkoop van Kristian Thorstvedt (Sassuolo) en Maarten Vandevoordt (RB Leipzig), al speelt die laatste nog twee jaar op huurbasis in Limburg.

Terugkeer van Dessers

Aan ingaande zijde is er de komst van de Argentijnse middenvelder Nicolas Castro, die Thorstvedt vervangt. In de aanval keerde Cyriel Dessers terug van een zeer succesvolle uitleenbeurt aan Feyenoord. Hij begint als basisspeler aan het seizoen.

Vrancken weet dat er nog heel wat staat te gebeuren in Genk. Jhon Lucumi, Theo Bongonda en Paul Onuachu willen de club nog verlaten en Genk wil meewerken. Lucumi was mede daardoor invaller in de laatste oefenmatch en Bongonda zit zelfs in de C-kern, terwijl Onuachu door een blessure weinig speelde in de voorbereiding.

Vrancken ontevreden

Vrancken zag Genk in de galamatch tegen AEK Athene (0-2-nederlaag) zeer pover voor de dag komen. "Ik ga geen namen noemen. Maar ik ben onaangenaam verrast door sommige spelers. Op voorhand denk je: Ze spelen voor hun eigen publiek, we zijn een week voor de competitiestart. Dus willen ze iets laten zien. Maar niks daarvan. Ik miste bereidheid. Dit blijft niet zonder gevolgen voor Club Brugge", zei een misnoegde Vrancken aan Het Belang van Limburg.

De ex-speler van Racing Genk, dat een Europees ticket wil bemachtigen, heeft een kern met zeer veel individueel talent, maar vorig jaar was het al duidelijk dat er gemakzucht in de groep was geslopen. Bepaalde spelers waren meer bezig met een transfer en Genk vormde geen team meer. Vrancken zal vooral de juiste formule moeten vinden om van Genk weer een hecht blok te maken. Daar ligt dé grote uitdaging voor het komende seizoen. Aan individuele klasse is er immers geen gebrek in de Cegeka Arena. Tonen zijn spelers dat tijdens de eerste speeldag al op het veld van Club Brugge? 

Het programma van de eerste speeldag van de Jupiler Pro League op Eleven Sports:

Vrijdag 22 juli

  • Standard - KAA Gent (om 20u15 op Eleven Pro League 1)

Zaterdag 23 juli

  • Sporting Charleroi - KAS Eupen (om 15u30 op Eleven Pro League 1)
  • KV Kortrijk - OHL (om 17u55 op Eleven Pro League 1)
  • STVV - R. Union SG (om 20u25 op Eleven Pro League 1)

Zondag 24 juli

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top