Wat te verwachten van KVC Westerlo na vijf jaar in het vagevuur

Sport |

KVC Westerlo is terug van weggeweest in de Belgische hoogste voetbalafdeling na een afwezigheid van vijf jaar. De Kemphanen prijkten afgelopen seizoen nagenoeg permanent op kop van het klassement in 1B en gaven die leidersplaats niet meer uit handen. Maar wat mogen we nu precies verwachten van de sympathieke volksclub uit de Kempen na vijf jaar in het vagevuur?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Westerlo zal in elk geval alles in het werk stellen om meer dan een figurantenrol te spelen. Zo verzekerde het zich in ’t Kuipke ondertussen al een jaar langer van de diensten van Club Brugge-talenten Maxim De Cuyper en Thomas Van den Keybus, die beiden tot de smaakmakers behoorden in de voorbije voetbaljaargang. Ook de Zuid-Afrikaanse aanvaller Lyle Foster, die met vier doelpunten en vijf assists een belangrijk aandeel had in de titel, lijfde het definitief in.

Daarnaast haalde het met keeper Sinan Bolat een ervaren rot in huis. Het gewezen sluitstuk van onder meer Standard, Club Brugge, Antwerp en AA Gent kan de nodige adelbrieven voorleggen en moet voor de nodige stabiliteit zorgen tussen de palen. De 12-voudige Turkse international werd door de Turkse clubeigenaars verleid tot een overstap met een vierjarig contract.

Aan ingaande zijde mochten ze verder ook de Amerikaanse rechtsback Bryan Reynolds, de Turkse centrale verdediger/linksachter Ravil Tagir, de Amerikaanse vleugelspeler Griffin Yow en de Turkse rechtsbuiten Halil Akbunar verwelkomen. Laatstgenoemde maakte de overstap van het gedegradeerde Göztepe in zijn thuisland. Vorig jaar versierde hij overigens zijn eerste twee caps voor de nationale ploeg.

Vooral Union en ook Beerschot als precedenten

De troepen van Jonas De Roeck lijken voldoende gewapend om op een volwaardige manier de strijd aan te gaan in de Jupiler Pro League. Het sprookjesverhaal van Union Sint-Gillis toont bovendien aan dat het niveau tussen 1A en 1B niet heel groot is en dromen altijd mag. De Brusselse traditieclub keerde vorig seizoen na een afwezigheid van maar liefst 48 jaar terug naar eerste klasse en scheerde hoge toppen. Zo palmde het namelijk maandenlang de koppositie in en moest het pas in de play-offs zijn meerdere erkennen in Club Brugge, dat zich voor de derde opeenvolgende keer tot landskampioen kroonde.

Het jaar voordien schoot ook Beerschot als kampioen van 1B stevig uit de startblokken in 1A. Voor de winterstop voerden de Ratten zelfs even de rangschikking aan, om uiteindelijk op een negende plaats stevig in de middenmoot te stranden. Afgelopen seizoen verging het de mannen van het Kiel evenwel een pak minder, waardoor een onvermijdelijke degradatie volgde.

Belang van een goede competitiestart

In de Kempen zijn ze zichzelf er ongetwijfeld van bewust dat een goede competitiestart cruciaal kan zijn om het seizoen zonder al te veel kleerscheuren door te komen. Het openingstweeluik van de terugkeer op het hoogste niveau biedt alvast perspectieven met op papier twee haalbare kaarten: Westerlo trapt volgende zondagavond af met een thuismatch tegen Cercle Brugge en een week later gaat het zaterdag in de vooravond op bezoek bij OH Leuven.

De drie daaropvolgende weken volgen met verplaatsingen naar AA Gent en KV Mechelen, en tussendoor een duel in eigen huis tegen Standard, alvast enkele uitdagendere affiches. Daarmee wordt het belang van meteen de gewenste resultaten te boeken nog een keer extra in de verf gezet…

Het programma van de eerste speeldag van de Jupiler Pro League op Eleven Sports:

Vrijdag 22 juli

  • Standard - KAA Gent (om 20u15 op Eleven Pro League 1)

Zaterdag 23 juli

  • Sporting Charleroi - KAS Eupen (om 15u30 op Eleven Pro League 1)
  • KV Kortrijk - OHL (om 17u55 op Eleven Pro League 1)
  • STVV - R. Union SG (om 20u25 op Eleven Pro League 1)

Zondag 24 juli

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top