Cameron Smith wint Open Championship, Thomas Pieters wordt 28e, Thomas Detry 34e

Sport | Cameron Smith heeft zondag met een slotronde van 64 slagen de 150e editie van het Open Championship golf gewonnen (DP World Tour/PGA Tour/major/14 miljoen dollar). Op de St. Andrews Old Course in het Schotse Fife liet hij de Amerikaan Cameron Young een slag achter zich. Thomas Pieters werd 28e, Thomas Detry 34e.

Door Belga

Deel dit nieuws

Thomas Pieters moest op de tweede hole een bogey incasseren. Hij trok de scheve situatie echter recht met vier birdies waarmee hij even in de top tien klom. Op de holes elf, veertien en zeventien moest hij echter drie bogeys incasseren, waarna hij met een birdie op de achttiende het toernooi afsloot. De 31-jarige Antwerpenaar moest uiteindelijk nog vijftien plaatsen inleveren.

Detry leverde een scorekaart af waarop liefst zeven birdies en een eagle stonden, maar ook drie bogeys en een dubbele bogey. De 29-jarige Brusselaar kreeg op de achttiende hole nog een staande ovatie nadat hij een meer dan zeventien meter lange eagleputt lukte. Met zijn totaalscore van 281 slagen, zeven onder par, maakte hij op de slotdag nog veertien plaatsen winst.

De overwinning was voor de Australiër Cameron Smith, die met een ultieme ronde van 64 slagen de Amerikaan Cameron Young met een slag achter zich liet. De Ier Rory McIlroy, die in 2014 het Open Championship won, eindigde op de derde plaats, met twee slagen meer dan Smith. De 28-jarige uit Brisbane, die aan een fantastisch seizoen bezig is, met overwinningen op het Tournament of Champions en het Players Championship, mocht traditiegetrouw de "Claret Jug" in ontvangst nemen, de meest prestigieuze trofee in de golfwereld.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top