Jago Geerts pakt zege in GP van Tsjechië en is nieuwe WK-leider

Auto-moto | Jago Geerts (Yamaha) heeft de Grote Prijs MX2 van Tsjechië, de dertiende van negentien WK-manches, op zijn naam geschreven. De 22-jarige Kempenaar won de tweede reeks op het circuit van Loket. Na een derde plaats in de eerste reeks volstond dat voor de GP-zege. Het is voor Geerts zijn vierde GP-zege van het seizoen.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Fransman Thibault Benistant (Yamaha), die de eerste reeks won en vierde werd in de tweede reeks, werd tweede in de GP-uitslag. De derde podiumplaats was voor de Duitser Simon Laengenfelder (GasGas), met een tweede en een derde plaats in de reeksen. 

De Fransman Tom Vialle (KTM) deed een slechte zaak. Door zijn tiende en tweede plaats in de reeksen eindigde hij pas als vijfde in de einduitslag van de GP. Hij verliest zo zijn leidersplaats in de WK-tussenstand aan Geerts. Onze landgenoot leidt momenteel met 543 punten, Vialle telt er als tweede 535.

Verderop in de einduitslag van de GP van Tsjechië werd Liam Everts (KTM) achtste, na een zevende en een negende plaats in de reeksen. Lucas Coenen (Husqvarna) beëindigde de GP als 21e, Pako Destercq (Yamaha) werd 29e, Florent Lambillon (Suzuki) 30e en Sacha Coenen (Husqvarna) 34e.

In de MXGP-klasse won de Zwitser Jeremy Seewer (Yamaha) de eerste reeks, voor de Sloveense WK-leider Tim Gajser (Honda) en de Fransman Maxime Renaux (Yamaha). Jeremy Van Horebeek (Beta) werd als eerste Belg elfde, Brent Van Doninck (Yamaha) werd veertiende. De tweede reeks in de MXGP start om 17u10.

De volgende Grote Prijs, de GP van België in Lommel, staat volgende week zondag op het programma.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top