Proximus Pop-up Arena: met deze artiesten maakte Regi ooit muzikale hits

Festivals | Op woensdag 20 juli is het eindelijk zover. Dan palmt de Vlaamse hitmachine Regi Penxten het podium in van de Proximus Pop-up Arena. Regi zal zijn meest bekende hits meenemen naar het strand van Middelkerke. Die hits maakte hij heus niet altijd alleen en dat zette Proximus Pickx aan het denken: met wie heeft Regi al samengewerkt en was het altijd een succes? Je leest het hier!

Door Proximus

Deel dit nieuws

Linda van Milk Inc.

In 1996 staken de twee producers Regi Penxten en Filip Vandueren de koppen bij elkaar. Ze wouden een act uit de grond stampen en België voorgoed op de internationale kaart van de dancemuziek zetten. Dat deden ze eerst in samenwerking met frontvrouwen Nikkie Van Lierop (1996-1997), Sofie Winters (1997-1998) en daarna Ann Vervoort. In het jaar 2000 namen Penxten afscheid van Vervoort om vervolgens Linda Mertens aan te nemen als dé stem en het gezicht van Milk Inc. De dance-act bracht heel wat hits uit zoals ‘Land of the Living’, ‘Walk on Water, ‘Never Again’, ‘I Don’t Care’ en ‘Tainted Love’ en is nog steeds zeer geliefd in België.

Koen Buyse (Zornik)

Regi stond niet enkel aan de knoppen bij Milk Inc; de man werkte ook aan zijn eigen projecten. In 2007 bracht hij zijn allereerste solo-album ‘REGIstrated’ uit en daarop werkte de man meermaals samen met Koen Buyse, de zanger en frontman van Zornik. Beide heren werkten aan vijf nummers die op het album verschenen: ‘Punish’, ‘Back/Off’, ‘I’m a Man’, ‘Hard’ en ‘Hide’. Buyse zong ook zelf op ‘Hide’ en ‘Punish’. Koen Buyse was overigens niet de enige zanger die meewerkte aan ‘REGIstrated’. Bart Peeters, Roel Vanderstukken, Danzel, Kate Ryan en Hanne Troonbeeckx staken allemaal een handje toe.

Dimitri Vegas @ & Like Mike

De Limburgse dj werd een graag geziene gast bij collega’s zoals Dimitri Vegas & Like Mike die jaar na jaar Tomorrowland platspelen. Zij doken in 2012 met z’n allen de studio in om daar dé ultieme dansplaat in elkaar te boksen. Die plaat kreeg de titel ‘Momentum’ mee en moest de vele fans van Dimitri Vegas & Like Mike en Regi warm maken voor een zeer zwoele festivalzomer.

Scala

Een van meest opmerkelijke samenwerkingen tussen Regi en andere muzikanten kwam er in 2007. Toen bracht Regi samen met het Vlaamse meisjeskoor Scala het nummer ‘I Fail’ uit wat enorm veel indruk maakte. Het lied groeide uit tot een hit en in 2015 werkten beide partijen nog eens samen om een vervolg aan hun samenwerking te breien. Toen werd het nummer ‘Elegantly Wasted’ op de wereld losgelaten en had Regi opnieuw een muzikale schot in de roos te pakken.

OLIVIA

Regi heeft ook een neus voor jong muzikaal talent want in 2017 nam hij Olivia Trappeniers onder zijn vleugels. Trappeniers, beter bekend als OT, nam in 2016 deel aan The Voice van Vlaanderen en haalde toen ook de eerste liveshow. Ze won de eerste editie van MNM Rising Star en dat zette Regi erop aan om samen met OT aan muziek te werken. In 2017 brachten de twee muzikanten ‘You Have a Heart’ uit en daarna volgden nog twee nummers: ‘Where Is My Love?’ en ‘Bad Advice’. In 2019 nodigde Regi de Nederlandse zanger Jake Reese uit om samen met OT ‘Summer Life’ op te nemen. OT veranderde haar naam in 2021 naar OLIVIA en zetelde dat jaar ook in de Regi Academy, een televisieprogramma waarin de Limburgse dj muzikaal talent probeert te ontdekken.

Ontdek hier het hele zomerprogramma van Proximus Pop-up Arena, alsook info over tickets en mobiliteit. Voor het volledige aanbod tijdens de Proximus Pop-up Arena wijzen we je door naar dit artikel.

Kan je er niet bij zijn? Volg hier alle updates over de uitzendingen op de Pickx kanalen en de Proximus VOD-catalogus


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top