Oefenduels 1B: zes overwinningen en een (zware) nederlaag voor CPL-teams

Sport | Zaterdag stonden er heel wat Challenger Pro Leagueteams op het oefenveld. Voor de meesten werd het een mooie oefenpot met een deugddoende overwinning, maar voor Dender EH werd het een lijdensweg van begin tot einde.

Lierse Kempenzonen speelde een bevredigende oefenpot tegen het Nederlandse FC Eindhoven. Schouterden zorgde al vroeg in de match voor de 1-0, maar de Nederlanders kwamen iets na het kwartier opnieuw langszij via Rottier. De Pallieters lieten zich niet van hun melk brengen en zorgden via goals van Rocha en Van Acker toch nog voor een 3-1 voorsprong aan de rust. Na de rust zakte het tempo wat weg en kwamen beide teams niet meer tot scoren.

Beerschot VA speelde twee oefenduels op zaterdag. Allereerst werd er gespard met KVC Westerlo. Die match leverde heel wat spektakel op. Zo zette Beerschot een 1-0 achterstand (goal Foster) om in een 1-2 voorsprong (goals Baeten en Vaca). Nadien scoorde Bernat de gelijkmaker voor Westerlo, maar Vaca zorgde met zijn tweede van de voormiddag toch nog voor een 2-3 zege voor de Mannekes. De match werd wel wat ontsierd door een incident tussen Alhassan en Foster. De middenvelder van Beerschot trok aan de noodrem toen Foster alleen door kon gaan en kreeg rood. Foster deelde daarop nog een kopstoot uit aan Alhassan en kreeg daarvoor slechts geel. Toch besliste Westerlo om de Zuid-Afrikaan van het veld te halen en ook met z'n tienen verder te gaan.

Na de middag mocht de rest van de A-kern (aangevuld met beloften) het veld op tegen Hoboken. Die match eindigde op 2-4 na goals van Cloots, Verlinden en 2x La Morte.

RWDM zette alweer een degelijke prestatie neer tegen Patro Eisden. De Brusselaars hielden alweer de nul terwijl Botella en El Ouahdi na de rust voor de Molenbeekse doelpunten zorgden: 0-2. Hazard moest in laatste instantie forfait geven met een lichte blessure.Ook Gécé, Heris, Claes en Oulare liggen in de lappenmand.

Ook KMSK Deinze boekte een overwinning. De Tigers zetten het Nederlandse Almere City opzij. De eerste helft had niet veel om het lijf en de 0-0 aan de pauze was dan ook geheel logisch te noemen. Na de pauze brak de match wél open na een vroege goal van de Nederlandse tweedeklasser. Carcela zette Deinze vrij snel weer langszij en in het slot van de match zorgden Koné en Blondelle alsnog voor een vlotte 1-3 overwinning voor Deinze.

En ook Excelsior Virton boekte een mooie overwinning. De Luxemburgers wonnen met 1-3 van CS Wezet na doelpunten van Allach (2x) en Pinga. De Luikenaars wonnen eerder deze week nog vlot van SL16 FC, maar moesten nu dus toch hun meerdere erkennen in een Challenger Pro Leagueteam.

Dender EH beleefde de minst succesvolle oefenpot. De promovendus ging met 0-5 de boot in tegen Cercle Brugge. De wedstrijd - die 120 minuten duurde - werd een lange lijdensweg voor de Oost-Vlamingen nadat ze al in de eerste minuut tegen een achterstand aankeken. Cercle bouwde die voorsprong stelselmatig uit en Dender moest de hele match het spel ondergaan. De uiteindelijke 0-5 zal dan ook hard aangekomen zijn in het Van Roystadion.