Watrin opgelucht na kwalificatie voor halve finales: "Beter kan eigenlijk niet"

Sport | Julien Watrin plaatste zich zaterdag voor de halve finales van de 400m horden op het WK atletiek in het Amerikaanse Eugene. De dertigjarige Watrin finishte in reeks 3 in 49.83 op de tweede plaats, op net geen halve seconde van de ongenaakbare Noorse wereldrecordhouder Karsten Warholm. "Ik ben hier dan ook erg tevreden mee. Beter kan eigenlijk niet, want ik zie me niet meteen voor Warholm eindigen", vertelde hij na de reeksen. In Eugene is hij meteen de eerste landgenoot die de eerste ronde weet te overleven.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Die reeksen zijn altijd een stressvolle bedoening. Er is misschien zelfs meer druk dan in de halve finales, want je bent zowat verplicht om door te stoten. Er kan ook veel misgaan. Als je te traag start, moet je forceren en ga je misschien in de fout. De kwalificatie is hoe dan ook een opluchting."

Die knappe tweede plaats zou hem ook een goeie, centrale baan moeten opleveren in de halve finales, die zondagnacht (Belgische tijd) afgewerkt worden. "Dat zou me toch weer een voordeel opleveren, maar het blijft toch de loting afwachten."

Watrin zette medio vorige maand in de Zwitserse hoofdstad Bern een stevig Belgisch record van 48.90 op de tabellen en kan op papier dus nog een pak sneller. Dat opent perspectieven voor de halve finales. "Ik had mijn BR misschien vandaag/zaterdag al kunnen breken, maar mijn race was toch niet helemaal perfect. Er zaten enkele fouten in. Die chrono is hier echter bijkomstig, ik kijk vooral naar de resultaten."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top