Thomas Pieters andermaal sterk op het Open Championship

Sport | Met een tweede opeenvolgende ronde van 67 slagen is Thomas Pieters zaterdag naar een gedeelde dertiende plaats geklommen in de 150e editie van het Open Championship (DP World Tour/PGA Tour/major/14 miljoen dollar). Op de St. Andrews Old Course in het Schotse Fife, klom hij van de 46e naar de dertiende plaats.

Door Belga

Deel dit nieuws

De 31-jarige Antwerpenaar, die op de tweede hole in de fout ging, startte vanaf de derde hole met indrukwekkend golf. Met verre afslagen en knappe putts lukte hij zes birdies en een eagle waarmee hij in de top 10 sloop. Op de holes vijftien, zestien en zeventien moest de nummer 34 van de wereld drie bogeys op zijn kaart schrijven. Pieters sloot zijn ronde af met een birdie. Met zijn totaalscore van 209 slagen, zeven onder par, telt de zesvoudige DP World Tour-winnaar negen slagen meer dan de Noor Viktor Hovland en de Noord-Ier Rory McIlroy, die de leidersplaats delen.

Thomas Detry, die dag twee afsloot op de achttiende plaats, moest genoegen nemen met een ronde van 74 slagen. De 29-jarige Brusselaar noteerde birdies op de holes vijf en zes waarmee hij uitzicht kreeg op de top 10. Na twee bogeys lukte Detry nog een birdie op de veertiende hole. Maar net als Pieters moest hij op de holes vijftien, zestien en zeventien bogeys op zijn kaart schrijven. Met zijn ronde van 74 slagen en een totaal van 213 slagen moest Detry dertig plaatsen inleveren en sloot hij dag drie af op een gedeelde 48e stek.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top