Club NXT haalt Japans talent uit de J2 League

Sport | Club NXT heeft de transfer van Shion Homma officieel bekend gemaakt. De 21-jarige Japanner komt per direct over van Albirex Niigata en moet via een jaartje in de Challenger Pro League zijn plek proberen te veroveren in de A-kern van Club Brugge.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De transfer van Homma hing al een tijdje in de lucht nadat journalist Danilo Servadei vorige week al gewag maakte van een 'done deal' tussen Club Brugge en Homma. De Bruggelingen zouden 1,2 miljoen euro betalen aan Albirex Niigata; al is dat bedrag niet officieel bevestigd.

Homma speelt - ondanks z'n nog jonge leeftijd - al vier seizoenen mee bij het eerste elftal van de J2 Leagueclub (2e niveau Japan). Daarin speelde de winger 123 wedstrijden waarin hij 21x scoorde en 21 assists gaf.

Met Homma haalt Club NXT al een derde buitenlands talent naar de Challenger Pro League. Eerder werden ook al de Denen Jonathan Foss (18) en Tobias Lund Jensen (16) aan de selectie toegevoegd. Met William Simba (Moeskroen) en Lennart Mertens (Deinze) werd er ook al wel wat 1B-ervaring gehaald.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top