KVO over Birondeal: "RWDM kwam met een bod dat we niet konden weigeren"

Sport | Bij KV Oostende keken de fans wat raar op toen ze vernamen dat Mickaël Biron al na een jaartje de club verliet zonder ooit een officiële match in het shirt van KVO gespeeld te hebben. De spits werd vorig seizoen nog een jaartje uitgeleend aan Nancy om verder te rijpen en zou dan dit seizoen zijn kans krijgen in de Diaz Arena. Maar daar stak RWDM dus een stokje voor.

Door Pickx

Deel dit nieuws

'Executive President' Gauthier Ganaye schepte via de officiële website van KV Oostende alvast wat meer duidelijkheid over de beslissing om Biron toch te transfereren. “Mickäel Biron heeft zijn kwaliteiten als offensieve speler, dat bewees hij vorig seizoen bij Nancy en ook al bij KVO in de voorbereiding. RWDM kwam echter met een bod op de proppen dat wij niet konden weigeren en zo troefden ze ook andere geïnteresseerde clubs af."

An offer they couldn't refuse dus. Zelfs in die mate dat het bod van RWDM helft in de financiële huishouding van de Kustploeg. "We streven altijd naar een gezond financieel evenwicht en deze uitgaande transfer helpt ons daarmee", klinkt het nog.

Hoeveel RWDM uiteindelijk betaalt voor Biron is niet geweten. Maar het bewijst wel weer de financiële slagkracht van de Brusselaars na de overname door de Amerikaan John Textor. Desalniettemin werd RWDM nog niet zo lang geleden zelf wel financieel afgetroefd door Club (NXT) bij de transfergesprekken rond Lennart Mertens. Alles is relatief in het voetbalwereldje...

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top