IEM Cologne: Astralis en Movistar Riders bereiken halve finales

Esports |

De Lanxess Arena, de kathedraal van Counter-Strike, is dit weekend gastheer van IEM Cologne 2022, en de kwartfinales werden deze vrijdag beslist. Het Deense Astralis en het Spaanse Movistar Riders hebben zich geplaatst voor de halve finales ten koste van MOUZ en Team Liquid. De twee teams voegen zich bij Faze Clan en NAVI, die zich al voor de halve finales hadden geplaatst.  

Door Proximus

Deel dit nieuws

De wedstrijd met de verrassende namen van de Duitse organisatie MOUZ en de Denen van Astralis begon op Mirage. JDC en zijn teamgenoten namen de leiding met 10-5, en zorgden voor een eindresultaat van 16-8.

Het laatste woord van Astralis was echter nog niet gezegd. De Denen kwamen veel beter voor de dag op Nuke. Farlig ontbond zijn duivels op de map, en hielp zo zijn teamgenoten de 16-9 veilig te stellen. De twee teams moesten op Ancient bepalen wie het in de halve finales tegen NAVI zou mogen opnemen.

MOUZ was dan wel succesvol in het begin van de map, maar de rest van Ancient werd enorm spannend. Astralis won uiteindelijk met een score van 16-12, dankzij een geweldige prestatie van aanvoerder gla1ve

Een even spannende Bo3

De tweede kwartfinale ging tussen Movistar Riders, de recente winnaars van ESL Challenger Valencia, en Team Liquid uit de VS. Het was op Ancient, de keuze van Team Liquid, dat de vijandelijkheden begonnen. 

De Spanjaarden zorgden al snel voor een voorsprong in het begin van de wedstrijd, door voor de wisseling van kant voor een 11-4 te zorgen. Die score bleek voldoende om niet te hoeven vrezen voor een comeback van YEKINDAR en zijn teamgenoten. Movistar won met 16-9 dankzij een geweldige SunPayus.

Team Liquid moest dus terugslaan op Inferno. Terwijl de Riders de leiding namen, kwam het Amerikaanse roster dankzij een monsterlijke oSee terug. Liquid won met 16-14. 

Vertigo zou dus alles beslissen. Ondanks constante druk van de Noord-Amerikanen konden de Spanjaarden uiteindelijk met 16-12 winnen, om zich bij FaZe Clan in de halve finales te voegen.

De halve finales van aanstaande zaterdag beloven twee mooie duels te worden. De clash tussen NAVI en Astralis gaat door om 15u30. In de andere halve finale neemt Movistar Riders het op tegen FaZe Clan, in een wedstrijd die om 19u begint.

Vergeet niet de halve finales te volgen op zaterdag vanaf 15u30 en de grote finale op zondag, die live wordt uitgezonden door Proximus! Je kan de ontknoping van IEM Cologne 2022 live volgen op Proximus Esports en op TV via Pickx Live.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top