Federico Bernardeschi is derde Italiaanse versterking voor Toronto

Voetbal | Na Lorenzo Insigne en Domenico Criscito maakt met Federico Bernardeschi een derde Italiaan de oversteek naar Toronto FC. De Canadese MLS-club maakte vrijdag de komst van de 28-jarige Italiaan bekend. De aanvallende middenvelder ondertekende een overeenkomst tot 2026.

Door Belga

Deel dit nieuws

Bernardeschi maakt transfervrij de overstap van Juventus. Hij wordt bij Toronto één van de drie 'Designated Players' en kan zo een salaris verdienen dat hoger ligt dan het loonplafond in de Major League of Soccer.

Bernardeschi kwam de voorbije vijf seizoenen uit voor Juventus. Hij speelde 183 officiële duels, waarin hij 12 keer scoorde en 24 assists gaf. Met de Bianconeri veroverde hij drie Italiaanse titels en twee bekers. Voordien kwam hij uit voor Fiorentina, zijn opleidingsclub en grote rivaal van Juve.

De aanvallende middenvelder is ook 39-voudig Italiaans international (zes goals). Hij was met de Squadra Azzurra aanwezig op de EK's van 2016 en 2021. Vorig jaar kroonde hij zich met Italië tot Europees kampioen. In de na strafschoppen gewonnen finale tegen Engeland was Bernardeschi invaller. Hij benutte in de penaltyreeks zijn elfmeter.

Toronto is momenteel tegenvallend dertiende in de Eastern Conference van de lopende MLS-competitie. Donderdag werd nog met 2-0 verloren van Chicago Fire. De top 7 van elke Conference in de MLS plaatst zich voor de play-offs.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top