Chancel Mbemba trekt naar Olympique Marseille

Ligue 1 | Chancel Mbemba zet zijn carrière verder bij Olympique Marseille. De Zuid-Franse club maakte vrijdag zijn komst bekend. De 27-jarige verdediger was transfervrij nadat zijn contract bij FC Porto afliep. Hij ondertekende een overeenkomst tot juni 2025.

Door Belga

Deel dit nieuws

Mbemba is in België vooral bekend van zijn passage bij Anderlecht. Hij kwam toe in Brussel in 2011, maakte zijn debuut in het eerste elftal in 2013 en veroverde de landstitel in 2014. Vervolgens volgde een miljoenentransfer naar Newcastle, waar hij speelde tussen 2015 en 2018. Hij won er de Championship, de Engelse tweede klasse, in 2017. De voorbije vier jaar was hij in Porto aan de slag. Met de Draken pakte hij twee landstitels.

Mbemba is 66-voudig Congolees international. De verdediger is de derde inkomende transfer voor l'OM. Eerder haalde de Franse topclub al verdedigers Isaak Touré (Le Havre) en Samuel Gigot (Spartak Moskou, ex-Kortrijk en Gent). De huurovereenkomsten met Pau Lopez, Mattéo Guendouzi, Cengiz Ünder en Arek Milik werden omgezet in definitieve transfers.

Marseille beëindigde de Ligue 1 het voorbije seizoen als tweede en komt zo komend seizoen uit in de groepsfase van de Champions League. De Kroaat Igor Tudor nam in het tussenseizoen over als hoofdcoach.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top