Eriksen naar Manchester United, Brugge laat Nielsen nog niet los

Sport | De zomermaanden zijn synoniem voor de zomermercato op planeet voetbal en met het WK in aantocht wordt deze transferperiode cruciaal. Proximus Pickx brengt je dagelijks op de hoogte van het laatste transfernieuws en de betrouwbaarste geruchten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Christian Eriksen heeft een nieuwe thuis gevonden. Na zijn zes maanden durende avontuur in Brentford heeft de Deen nu officieel getekend bij Manchester United. Brentford wilde hem maar wat graag zien bijtekenen, maar liet de Deen uiteindelijk toch gaan. Een jaar na zijn angstwekkende hartprobleem tijdens het EK, zal de 30-jarige aanvallende middenvelder nu tot 2025 bij de Red Devils voetballen.

Ook Paris Saint-Germain zet de rooftocht op de transfermarkt verder. De club staat op het punt om de transfer van Hugo Ekitike, die van Reims komt, af te ronden. Volgens de Franse media zouden de twee ploegen een overeenkomst hebben gesloten ter waarde van 36 miljoen euro voor de aankoop van de 20-jarige Franse aanvaller. Keylor Navas is dan weer persona non grata geworden in Parijs. Napoli toont interesse om hem te huren.

We blijven nog even in de Franse hoogste klasse, want een gewezen pion in het Belgische kampioenschap trekt naar Olympique Marseille. Fabrizio Romano, die gewoonlijk goed op de hoogte is van het reilen en zeilen op de markt, onthulde dat de club op het punt staat om gewezen Anderlecht-speler Chancel Mbemba in te lijven. Het nog maar een kwestie zijn van een formaliteit vooraleer de Congolees, die sinds zijn vertrek bij FC Porto zonder contract zit, officieel tekent.

Een Portugese verdediger voor Kortrijk

In de Jupiler Pro League wil Club Brugge Casper Nielsen nog niet laten vallen. De Deense speler van Union lijkt momenteel naar KAA Gent te neigen, dat zich bereid toonde om de vraagprijs van 5 miljoen euro te betalen aan de Brusselaars. Maar volgens Het Nieuwsblad zetten de Bruggelingen weer de aanval in. Als ze het Gentse bod evenaren, dragen de landskampioenen de voorkeur van de Deen mee.

Cercle, hun buur, heeft dan weer een akkoord gevonden met FC Sochaux uit de Franse tweede klasse om middenvelder Franck Kanouté uit te lenen tot aan het einde van het seizoen. De 23-jarige Senegalese international arriveerde bij Cercle in 2020 via Pescara, maar kon er vorig seizoen niet echt indruk maken.

KV Kortrijk versterkt de verdedigende rangen, want de club heeft officieel de transfer rond de 23-jarige verdediger Joao Silva afgerond. De Portugees heeft getekend voor drie seizoenen. Hij komt over van Deportivo Alavés, waar hij vooral de bank warm hield.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top