Wat is de volgende stap voor Godzilla en Kong?

Films | Het zogenaamde MonsterVerse van filmstudio Legendary telt momenteel vier films, maar wordt de komende jaren uitgebreid met een vijfde film en minstens twee televisiereeksen. De derde in de reeks, ‘Godzilla: King of the Monsters’, is vanavond te zien op Play4. Tijd om een blik te werpen op het gedeelde universum en wat we er nog van mogen verwachten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zo’n tien jaar geleden leek het nog alsof elke filmstudio in Hollywood probeerde om een samenhangend filmuniversum uit te bouwen, waarbij elke nieuwe film in de franchise zich in dezelfde wereld afspeeld als de vorige en personages van het ene verhaal naar het andere kunnen overlopen. Slechts een paar van die universums zijn echt een succes te noemen. Het grootste en belangrijkste is uiteraard dat van de Marvel-films. Je zou kunnen zeggen dat op de tweede plaats het zogenaamde MonsterVerse staat.

Het begon in 2014 met de Amerikaanse reboot van een oorspronkelijk Japanse filmserie: ‘Godzilla’. De film sloeg zowel bij de critici als bij het algeme publiek aan en haalde een aardig zakcentje op aan de kassa’s. De volgende film was ‘Kong: Skull Island’ uit 2017, alweer een reboot van een franchise met een lange geschiedenis. De reusachtige aap King Kong vertoefde volgens de laatste scènes van de zeer succesvolle film in hetzelfde universum als Godzilla en andere monsters uit de rangen van het Japanse Toho.

Velen zagen al waar dit gedeelde universum op afstevende: een clash der titanen tussen Godzilla en King Kong. Eerst werd het verhaal van die eerste nog wat verder uitgediept in de film ‘Godzilla: King of the Monsters’, die vanavond te zien is op Play4. Opnieuw werd in de slotscène gehint naar een episch gevecht tussen de twee monsters. Dat kregen we uiteindelijk te zien in 2021 in de film ‘Godzilla vs. Kong’, een ware spektakelfilm waarmee fans de ultieme clash voorgeschoteld kregen. Maar wat volgt er nu?

Geruchten

Met die vierde film in het MonsterVerse zou je kunnen denken dat het ultieme doel is bereikt. Godzilla en Kong hebben een robbertje gevochten, zowel tegen elkaar als tegen een mechanische vijand, en zijn uiteindelijk een wapenstilstand overeen gekomen. Maar zo snel laat Hollywoodstudio Legendary de winstgevende franchise niet vallen, want er werd in maart aangekondigd dat er een vervolg in de zalen komt in 2024.

De opnames zouden later dit jaar beginnen in Australië onder leiding van regisseur Adam Wingard, die ook ‘Godzilla vs. Kong’ regisseerde. In de hoofdrol werd de Engelse acteur Dan Stevens gecast, die onder andere bekend is van ‘Downton Abbey’, en ook naam maakte met de film ‘The Guest’ (2014), ook geregisseerd door Wingard. Meer dan dat weten we nog niet over de film. Naar de titel is het nog raden en de verhaallijn is een goed bewaard geheim. Focust de film op Kong? Leren we meer over de holle aarde? Sommige kijkers speculeren dat het verhaal zou kunnen gaan over de zoon van Kong, maar dat is voorlopig niets meer dan een gerucht.

Wat meer is dan een gerucht, is dat de studio in samenwerking met Netflix werkt aan een anime genaamt ‘Skull Island’. Daarin zullen personages gestrand zijn op het eiland waar prehistorische monsters als Kong vertoeven. Daarnaast wordt er ook gewerkt aan een live action serie, maar net als over de volgende film, is daarover nog heel weinig bekend. Volgens sommigen zou de serie focussen op menselijke personages, met slechts sporadische verschijningen van de monsters.

Bekijk ‘Godzilla: King of the Monsters’ op zaterdag om 20u35 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Ontdek ‘Godzilla’ en 'Kong: Skull Island' nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

‘Godzilla vs. Kong’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top