Lana Parilla viert haar 45ste verjaardag

Series | Vandaag viert de Amerikaanse actrice Lana Parrilla haar 45ste verjaardag. Proximus Pickx blikt terug op de carrière van de actrice die vooral bekend is door haar rol als Regina Mills/The Evil Queen in de serie 'Once Upon a Time'.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Lana Parrilla werd in 1977 geboren in de wijk Brooklyn in New York. Haar vader komt uit Puerto Rico, haar moeder is van Siciliaanse afkomst. Na haar acteeropleiding aan het Beverly Hills Playhouse in Los Angeles maakte Lana in 1999 haar televisiedebuut in de sitcom 'Grown Ups', waarin ze een kleine rol had. Ze werd voor het eerst ontdekt door het publiek in de comedyserie 'Spin City'. In 2002 werd ze lid van de cast van de misdaadserie 'Boomtown' en ontving ze de Imagen Award voor Beste Bijrol Actrice. Helaas voor haar werd de serie geschrapt na de uitzending van de tweede aflevering van het tweede seizoen.

Haar rol bracht haar echter wel enige erkenning in Hollywoodkringen, waardoor ze als gastactrice te zien was in populaire series als 'JAG', 'Six Feet Under', 'Covert Affairs', 'Medium', 'The Defenders', 'Chase' en 'Lost'. In 2010 kreeg ze de hoofdrol in de door Jerry Bruckheimer geproduceerde serie 'Miami Medical'. Maar ook deze keer wist de serie het publiek niet te overtuigen en werd het na één seizoen afgevoerd.

'Once Upon a Time'

In februari 2011 werd ze gecast als burgemeester Regina Mills/The Evil Queen in de pilot van de fantasyserie 'Once Upon a Time'. De serie was een klinkend succes: Lana ontving een paar kleine onderscheidingen voor haar rol, evenals een nominatie voor Beste Bijrol in een Televisierol voor de 38ste Saturn Awards.

De serie speelt zich af in het stadje Storybrooke (Maine). Wanneer Henry, de geadopteerde zoon van de burgemeester van de stad (Lana Parrilla), op zoek gaat naar zijn biologische moeder, begint hij een web van geheimen te ontrafelen die verband houden met zijn adoptiemoeder en het vreemde geheugenverlies waar de inwoners van de stad aan lijden. Hoewel iedereen in Storybrooke eigenlijk een sprookjesfiguur is, herinnert alleen de burgemeester zich het verleden, waar magie deel uitmaakte van het dagelijks leven. Maar naarmate Henry's zoektocht vordert, komen de ware verhalen van de inwoners van de stad aan het licht. Samen met Emma (zijn biologische moeder) en hun vrienden, waaronder Jiminy Cricket, Sneeuwwitje, Prins Charming en andere sprookjeslegendes, vecht Henry om de liefde en magie in het stadje te herstellen. Een zoektocht die hem vaak plaatst tegenover zijn adoptiemoeder, de Boze Koningin (Lana Parrilla), die de inwoners van de stad heeft betoverd.

Deze serie was ook voor Lana Parrilla een echt succes. In totaal heeft ABC zeven seizoenen uitgezonden (van 2011 tot 2018) voordat de televisiezender besloot om het avontuur te beëindigen. Deze beslissing verraste veel fans, en ook Lana Parrilla, die verklaarde dat ze erg boos was toen ze hoorde van het einde van de serie. "Ik kan ons lot niet echt veranderen. Ik heb het geaccepteerd en nu moet ik kijken naar de positieve kant van de situatie en wat we de afgelopen zeven jaar hebben gecreëerd. Als ik de fans ontmoet en zie hoezeer deze show hun leven ten goede heeft veranderd, ben ik zo blij. Zeven jaar is beter dan twee. Het is beter dan vijf. Dus ik ben erg trots op ons," zei ze kort na de aankondiging.

Why Women Kill

Onlangs was ze te zien in het tweede seizoen van 'Why Women Kill', waarin ze Rita Castillo speelt. Het tweede seizoen van deze anthologieserie speelt zich af in 1949. De reeks vertelt het verhaal van een vrouw die koste wat kost probeert te integreren in de high society. Eerder dit jaar kondigde Paramount+ aan dat de serie niet zou worden verlengd voor een derde seizoen.

'Once Upon a Time' is in zijn geheel exclusief te zien op Disney+, vanaf nu beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx. Klanten van de tv-optie krijgen een jaar lang toegang tot de streamingdienst zonder extra kosten. De algemene gebruiksvoorwaarden van Disney+ zijn van toepassing. Meer informatie over 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' vind je hier terug

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top