Eleven, Mediapro en Proximus gaan voor een 5G-, future proofed tv-productie tijdens de Supercup

Sport | Zondag 17 juli trappen Club Brugge en KAA Gent het nieuwe voetbalseizoen af met de strijd om de Supercup. Eleven, Mediapro en Proximus  trekken alle registers open voor de live-uitzending van de Slag om Vlaanderen. De tv-productie wordt gedragen door een Proximus 5G-netwerk én de match zal niet alleen worden uitgezonden op de gebruikelijke Eleven Pro League kanalen, hij zal ook te volgen zijn via een speciale TikTok-uitzending.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Nu zondag om 18 uur beslist de Slag om Vlaanderen wie de eerste prijs van het nieuwe Belgische voetbalseizoen pakt: titelhouder Club Brugge of bekerwinnaar KAA Gent. De Buffalo’s ontpopten zich vorig seizoen met een uitgekookte Hein Vanhaezebrouck tot het zwarte beest van Club Brugge. Maar kersvers Club-trainer Carl Hoefkens wil daar komaf mee maken en pronken met een trofee in zijn officiële debuutmatch als T1. 

Er staat dus heel wat op het spel zondag en daarom zorgt Eleven voor een speciale omkadering. Zoals steeds zal de wedstrijd live te bekijken zijn met uitgebreide commentaar en analyses op de Eleven Pro League-zenders. Nieuw is evenwel dat de kijkers ook helemaal worden meegenomen in de coulissen van het Jan Breydelstadion, met live beelden vanuit de kleedkamers, de boardroom, de vip-loges, plaatsen waar de camera’s doorgaans niet komen. 

Dit alles wordt mogelijk gemaakt dankzij een Proximus 5G-verbinding. Voor het eerst worden de tv-beelden doorgestuurd via een Proximus 5G-connectiviteit. Dankzij de grotere bandbreedte zijn de beelden van hogere kwaliteit en bovendien is de beeldvertraging in de live-uitzending nog kleiner dan gewoonlijk. 

Samenwerking Eleven, Mediapro en Proximus

De TikTok-productie is een nieuwe samenwerking tussen Eleven en Mediapro, gespecialiseerd in ‘verticale streaming’. In en rond het Jan Breydelstadion worden 12 camera’s en een 4K regiewagen ingezet, specifiek voor de TikTok-uitzending. Er zullen meer dan 30 professionals exclusief meewerken aan deze ‘verticale’ productie. Alle beelden en graphics worden aangepast aan het verticale TikTok-formaat, zodat de content perfect is afgestemd op de mobiele apparaten van de nieuwe kijkers. Met dit initiatief onderstrepen Mediapro en Eleven nogmaals hun ambitie om te blijven innoveren en content te maken op maat van de nieuwe digitale formats.

Deze bijzondere producties tijdens de Supercup zijn Belgische sportprimeurs die mogelijk worden gemaakt dankzij de innovatieve samenwerking van Eleven Sports met Mediapro en Proximus.

Volg de Belgische Supercup tussen Club Brugge en KAA Gent aanstaande zondag 17 juli vanaf 17u30 op de zender Eleven Pro League 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top