Waarom Christian Brüls meer aandacht verdient

Jupiler Pro League | Christian Brüls en STVV liggen op ramkoers. De aanvallende middenvelder weigerde om mee te spelen in een oefenmatch, nadat de gesprekken over een nieuw contract niet vlotten. De 33-jarige speler, die nog één jaar onder contract ligt, kende een uitstekend seizoen op Stayen en toonde dat hij nog altijd een zeer hoog niveau haalt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De toekomst van Christian Brüls is voorlopig onduidelijk. De middenvelder zorgde voor opschudding door niet te komen opdagen voor de oefenmatch tegen Seraing. Hij probeert volgens Het Belang van Limburg zo druk te zetten op het bestuur van STVV, waarmee hij al een tijdje onderhandelt over een nieuw contract. "We hebben hem een contractverlenging aangeboden, maar hij was niet tevreden", zegt David Meekers, voorzitter van de Truienaars.

Lof van Kagawa

STVV kan een goede Brüls uiteraard nog heel goed gebruiken en de club hoopt daarom nog tot een akkoord te komen over een nieuw contract. Op zijn 33ste was Brüls vorig seizoen nog altijd een smaakmaker bij de Limburgse club, door er 7 keer te scoren en 6 assists uit te delen. Brüls liep in de kijker en behoorde tot de elf genomineerden voor de titel Profvoetballer van het Jaar.

Shinji Kagawa, die voor Europese topclubs als Manchester United en Borussia Dortmund speelde, was onlangs in HBvL ook zeer lyrisch over Brüls. "Ik hoorde dat de club hem in tweede klasse ging halen, maar ik begrijp niet dat hij op dat niveau actief was. Ik heb in mijn carrière veel spelers gezien, maar Brüls is een genie. Wat hij met een bal kan, is niet normaal. En hij stopt nooit met lopen!"

Zeven maanden zonder club

Brüls doet het dus goed bij STVV, maar zijn carrièreverloop is best opvallend te noemen. Hij speelde voor KAS Eupen, MVV, KVC Westerlo en AA Gent, waarna hij in 2014 naar Frankrijk trok om er voor OGC Nice en Stade Rennes te gaan voetballen. Nadien kende hij een dip in zijn carrière. Hij kwam een tijd niet aan spelen toe vanwege een voetblessure en anonieme passages bij Standard, Eupen en het Cypriotische FC Paphos zorgden ervoor dat Brüls stilaan een ‘vergeten voetballer’ werd.

In de zomer van 2018 zat de toen 29-jarige Brüls zonder club. Hij moest zeven maanden zoeken naar een nieuwe werkgever totdat Westerlo hem een reddingsboei aanbood. In Eerste Klasse B begon de wederopstanding van Brüls. Hij deed het er zeer goed en Peter Maes, toen trainer van STVV, loodste hem naar Stayen. Sinds januari 2021 maakt hij er het mooie weer en vond hij zijn topniveau weer terug. Gaat hij op zijn 33ste nog een nieuwe uitdaging aan?

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top