De Red Flames kunnen geschiedenis schrijven tegen Italië

Red Flames | De Red Flames nemen het maandag om 21u op tegen Italië. Bondscoach Ives Serneels hoopt met de Belgische ploeg voor het eerst door te stoten naar de kwartfinales op een groot toernooi. Spanning alom.

Door Pickx

Deel dit nieuws

België zag dat IJsland Italië in bedwang wist te houden en daardoor mogen de Belgen nog grote hoop koesteren op de kwartfinales. Een stug IJsland bewees dat het toch niet het zwakste land is in deze poule. Italië en België hadden het moeilijk om kansen bij elkaar te spelen. De IJslanders moeten aan de bak tegen Frankrijk, dat een klasse te sterk is voor de rest van de ploegen in deze poule. België duimt alvast voor de Franse dames. "Nu moeten we vol voor de zege gaan tegen Italië. Ik zal straks nog eens zeggen tegen de Fransen dat ze moeten winnen van IJsland", vertelde Janice Cayman, die in Frankrijk voor Olympique Lyon speelt, aan Sporza.

Italië laat tot op heden geen al te beste indruk achter en stelt teleur. Door een slechter doelsaldo hebben zij geen keuze: zij moéten winnen van de Red Flames. De Belgische dames kunnen bij een gelijkspel ook doorgaan naar de volgende ronde, al moet Frankrijk dan zeker met twee goals verschil winnen van IJsland.

Zeker niet kansloos

Voor een aantal speelsters is het een blij weerzien met Italië. Bij België spelen Diede Lemey en Davina Philtjens voor Sassuolo in Italië, terwijl Ella Van Kerkhoven twee jaar geleden nog voor Internazionale uitkwam. De Red Flames zijn zeker niet kansloos tegen de Italiaanse dames. Doelvrouw Nicky Evrard speelt een dijk van een toernooi, Tessa Wullaert strooit regelmatig met geniale doorsteekpasses en ook andere dames maken progressie.  De Red Flames speelden zeker geen onaardige partij tegen Frankijk, waar ze zeer veel wilskracht toonden. De Belgen maken duidelijk progressie in dit toernooi.

Er is dus terecht de nodige hoop op een kwalificatie. Italië staat veertiende op de FIFA-ranking, terwijl de Belgen zich op een negentiende plaats bevinden. Italië overtuigde zeker niet tegen Frankrijk en IJsland en is dus zeker een haalbare kaart, op voorwaarde dat de Flames ook hun allerbeste niveau halen. Het zou alvast een enorme opsteker zijn als ze zich kunnen plaatsen voor de kwartfinales, wat het vrouwenvoetbal een extra boost kan geven in België. It's #FLAMETIME!

Bekijk België - Italië op maandag 18 juli vanaf 20u30 op Canvas of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top