Noorwegen op zoek naar verlossing, Red Flames met de rug tegen de muur op Euro 2022

Sport |

Na twee speeldagen op het EK 2022 vrouwen zijn al verschillende landen geplaatst voor de volgende ronde, zoals Engeland, Duitsland en Frankrijk. Op de derde en laatste dag zullen de definitieve vonnissen worden geveld.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In Groep A werd de tweede speeldag van het EK voor Engeland gekenmerkt door een monsterscore tegen Noorwegen. Engeland won met 8-0 van een land dat gewoonlijk tot de favorieten behoort, of op zijn minst toch tot de outsiders. Engeland is bijgevolg met twee overwinningen al geplaatst voor de kwartfinales en zal vrijdag om 21u00 voor de eer spelen tegen Noord-Ierland, dat al uit het toernooi ligt.

Noorwegen daarentegen heeft ondanks die vernedering tegen Engeland nog steeds een kans om zich voor de volgende ronde te plaatsen. Tegen Oostenrijk, dat ook drie punten telt na een overwinning tegen Noord-Ierland, zullen de Scandinaviërs zich moeten herpakken en moeten ze winnen vanwege  een slechter doelpuntensaldo om de tweede plaats in de groep veilig te stellen.

Alles ligt nog open in Groep C

In groep B heeft Duitsland zich al geplaatst voor de volgende ronde. Zaterdag (21u) speelt het tegen Finland, de laatste in de groep met nul punten. Denemarken en Spanje, dat ondanks het verlies puik speelde tegen Duitsland, strijden er om de tweede kwalificatieplek voor de kwartfinales. Beiden landen hebben drie punten, al heeft Spanje (+1) in vergelijking met Denemarken (-3) een beter doelpuntensaldo.

Dan gaat het er in groep C een stuk spannender aan toe. Na de laatste speeldag, nu zondag om 18u, zouden de vier ploegen allemaal met vier punten kunnen eindigen. Meer nog: zowel Nederland, Zwitserland, Zweden en Portugal zouden hetzelfde doelpuntensaldo kunnen hebben. Voorlopig gaat het voordeel naar Nederland, dat tegen Zwitserland speelt, en Zweden, dat het tegen Portugal opneemt, met elk vier punten.

Eerste winst of weer verlies voor de Red Flames?

Na het verlies tegen Frankrijk hebben de Red Flames slechts één punt na twee wedstrijden. Les Bleues zijn na twee overwinningen gekwalificeerd en spelen zonder druk tegen IJsland (maandag, 21u). De Belgen daarentegen moeten winnen van Italië als ze verder dan de groepsfase willen geraken. Op voorwaarde natuurlijk dat Frankrijk zijn plicht vervuld tegen de IJslanders. Meer zelfs: als de ploeg van Corinne Diacre met meer dan 2-0 wint van de IJslanders kan een gelijkspel ook volstaan voor de Red Flames om de tweede plaats over te nemen van IJsland. Veel gereken en sowieso wacht een lastige opdracht tegen de Italianen, maar de bemoedigende prestatie tegen Frankrijk -zeker na rust- moet toch motivatie schenken.

Een nieuwe nederlaag zou het EK van de Red Flames volledig bederven, want dan dienen ze Engeland te verlaten zonder een enkele overwinning. Een minder goed resultaat dus dan in 2017, waardoor we van een mislukt toernooi zouden spreken.

Volg de wedstrijden van het EK 2022 op Canvas, of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top