Rocket League: Een toernooi van $2 miljoen als voorbereiding op het WK

Esports |

Over een paar weken maakt de Rocket League-scene zich op voor het meest geanticipeerde evenement van het jaar: de World Cup, die van 9 tot 14 augustus plaatsvindt in Dallas, VS. In afwachting van dit grote evenement krijgen de beste spelers en teams van de scene de gelegenheid elkaar nog een laatste keer te ontmoeten. Van 14 tot 17 juli vindt de Gamers8 plaats, georganiseerd door het Saoedi-Arabische ministerie van Sport. Aan het toernooi, dat in de Saoedische stad Riyad wordt gehouden, nemen 24 teams uit de hele wereld deel, met een totale geldprijs van 2 miljoen dollar, waarvan 500.000 dollar voor de winnaar.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De London Major eindigde op 3 juli met de bekroning van Moist Esports tegen het Saudische Team Falcons, een eerste Majorfinale voor een kleine regio die veel hoop en mogelijkheden biedt voor de komende evenementen. Gamers8 telt dus 24 teams. Twaalf van deze teams waren rechtstreeks door de organisatie uitgenodigd, zoals G2 of Faze aan de NA-kant, Endpoint of Dignitas aan de EU-kant, maar ook de Brazilianen van Furia.

De twaalf overgebleven teams hebben zich gekwalificeerd voor deelname aan het evenement. Vier teams kwalificeerden zich in Europa, waaronder Luminosity en het Franstalige roster van Semper Esports. Ook uit Noord-Amerika hebben zich vier teams gekwalificeerd, zoals Complexity en Spacestation Gaming. De laatste vier teams komen uit de Saudi Rocket League, aangevoerd door de laatste finalisten van de Major: Team Falcons.

De opzet van het toernooi is volledig atypisch in vergelijking met wat er meestal op de scene plaatsvindt. De competitie begint met een poulefase en de eerste twee teams plaatsen zich voor de play-offs. De bracket als zodanig is niet echt nieuw, maar het format van de wedstrijden dan weer wel.

De groepen worden gespeeld in Bo5, in een 3v3 format. De verliezer van deze wedstrijd moet kiezen tussen een 1v1 of een 2v2 wedstrijd. De derde wedstrijd is opnieuw 3v3. In de vierde wedstrijd wordt het speltype gebruikt dat in wedstrijd 2 niet werd gebruikt en de laatste wedstrijd wordt opnieuw gespeeld in 3v3.

De play-offs zijn telkens Bo7-duels. Het format van de eerste wedstrijden blijft hetzelfde als in de groepsfase. Wedstrijd 6 geeft de verliezer dezelfde mogelijkheid als wedstrijd 2 en de laatste wedstrijd wordt uiteraard in 3v3 gespeeld. Het zal dus onmogelijk zijn om twee wedstrijden achter elkaar te zien in hetzelfde format, wat het toernooi nog interessanter maakt.

Dit systeem is nieuw, maar het kan aantrekkelijk zijn om te volgen. De teams zullen zich moeten aanpassen en op elkaars sterke punten moeten inspelen. Het andere interessante aspect van dit toernooi is dat er een grote diversiteit aan teams is, en dus een uitstekende voorbereiding op de eindronde begin augustus toelaat. Dit is een laatste kans voor sommige teams om zich te testen voor het Wild Card toernooi voor het WK, dat van 4 tot 7 augustus in Dallas zal plaatsvinden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top