Noah Ohia trekt naar Standard, Sterling zegt City vaarwel

Voetbal | De zomermaanden zijn synoniem voor de zomermercato op planeet voetbal en met het WK in aantocht wordt deze transferperiode cruciaal. Proximus Pickx brengt je dagelijks op de hoogte van het laatste transfernieuws en de betrouwbaarste geruchten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Beginnen doen we met het akkoord tussen FC Barcelona en Leeds United en de transfer van Raphinha. Nu de details rond de verkoop uitgestreken zijn, resten enkel nog de medische testen vooraleer de vleugelspeler kan vertrekken. De 25-jarige Braziliaan arriveerde in Leeds in 2020 via Stade Rennais. De onderhandelingen met Barça, de ploeg die de voorkeur van Raphinha meedroeg, liepen al enkele weken.

De Catalanen kunnen binnenkort misschien eindelijk een punt zetten achter de saga rond Robert Lewandowski. De directie van Barcelona heeft opnieuw een bod uitgebracht in de hoop de aanvaller van Bayern München te rekruteren. Dat wordt geschat op 50 miljoen euro, exclusief bonussen. De Pool lijkt intussen weinig zin te hebben om het vuur aan te stoken. Hij tekende present op de jaarlijkse medische keuring en op de eerste training van de Beierse rekordmeister.

In Engeland zwaaien de fans van Manchester City Raheem Sterling uit. Na zeven jaar bij de Skyblues wil de 27-jarige Engelse winger andere oorden opzoeken. Hardnekkige geruchten suggereren dat hij binnenkort wel eens zou kunnen tekenen bij Chelsea. Volgens Sky en de BBC zou de afkoopsom tegen de 50 miljoen pond liggen, of net geen 60 miljoen euro.

Versterking voor Standard?

Over naar de Jupiler Pro League, waar Standard binnenkort de eerste officiële transfer zou kunnen vastleggen. Volgens Les Sports+ heeft de Nederlandse aanvaller Noah Ohio al een deel van zijn medische testen afgelegd in Luik. De 19-jarige linkspoot werd gevormd bij Manchester City en deed ervaring op bij RB Leipzig. Vorig seizoen liet hij zes doelpunten en twee assists optekenen in dertig wedstrijden voor Austria Wien, waar hij op uitleenbasis speelde.

Jonas Bager, die sinds zijn vertrek bij Union Sint-Gillis contractvrij was, heeft voor twee seizoenen, met optie voor nog twee seizoenen, getekend bij Charleroi. De Deense verdediger van 25 jaar kwam in 2019 van het Deense Randers FC over naar Union.

Nadat hij even met Club Brugge flirtte lijkt Casper Nielsen momenteel richting Gent te neigen. Volgens Het Nieuwsblad zouden Union en KAA Gent een akkoord gevonden hebben voor een transfer ter waarde van 5 miljoen euro. Ooit was de Deen nog terughoudend, maar nu lijkt hij wel bereid te zijn om te praten met de Buffalo’s. Is dit het einde van een soap?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top