Red Flames zullen tegen Frankrijk hun allerbeste niveau naar boven moeten halen

Red Flames |

Onze Belgische vrouwenvoetbalploeg raakte in de EK-opener tegen IJsland niet verder dan een gelijkspel. Tegen Frankrijk zal het tempo andermaal de hoogte ingejaagd worden. Willen de Flames de hoop blijven koesteren voor een kwartfinaleticket, zullen ze zichzelf moeten overstijgen. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wat een zege moest worden, eindigde in een gelijkspel. De openingsmatch op het EK voetbal voor de Red Flames begon bijzonder moeizaam. Voor rust waren de Belgen duidelijk de mindere, maar doelvrouw Nicky Evrard redde met onder meer een penaltysave de meubelen. Vroeg in de tweede helft moest ze zich toch gewonnen geven. De tegentreffer bevrijdde de Flames wel. Via een strafschop zorgde Justine Vanhaevermaet voor de gelijkmaker. De Red Flames herpakten zich en probeerden op en over IJsland te gaan. Tessa Wullaert kwam nog het dichtste bij de winning goal. Zo werd het nog een tweede helft om op verder te bouwen.

Toch moet het gezegd worden dat het moeilijk was voor de Belgen om offensief een vuist te maken tegen een op papier haalbare tegenstander. Het blok van IJsland stond goed waardoor enkele hoofdrolspeelsters bij de Flames een relatief onzichtbare match speelden. Denken we maar aan Janice Cayman, Tine De Caigny, maar ook Tessa Wullaert, die minder invloed op het spel hadden dan anders.

Hopen op beterschap bij aanvallend trio

Tegen IJsland werd duidelijk dat Cayman niet 100% topfit is momenteel. Zondag was ze onzichtbaar, dinsdag was ze zelfs niet aanwezig op training. De recordinternational uit Brasschaat was nog niet helemaal hersteld na de zware match tegen IJsland en bleef daarom in het hotel voor wat extra rust. Normaal gezien raakt ze wel speelklaar voor de wedstrijd tegen Frankrijk.

Ook De Caigny vond niet het juiste ritme tegen IJsland. Ze fungeerde niet als de verhoopte schakel tussen middenveld en aanval, waardoor Wullaert vaker dan geliefd moest uitzakken en het de Flames ontbrak aan diepte in de aanval.

Donderdag tegen Frankrijk, de grote favoriet in Groep D en bij uitbreiding voor EK-winst, zullen de Red Flames een iets realistischere aanpak moeten hanteren. In een georganiseerd blok zal België boven zichzelf moeten uitstijgen. De aanvallende drietand Cayman - De Caigny - Wullaert zal op meer dan 100% moeten draaien, willen de Flames een kans maken tegen Les Bleues.

Volg deze donderdag 14 juli vanaf 20u35 de voorbeschouwing en aansluitend om 21u de partij van de Red Flames tegen Frankrijk op Canvas, of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top