RB Leipzig-aanvaller Poulsen kiest voor opvallende ingreep met oog op het WK

Sport | Het WK voetbal in Qatar schiet pas over een viertal maanden uit de startblokken, maar sommige spelers willen niets aan het toeval overlaten met het oog op het wereldkampioenschap. Yussuf Poulsen van het Duitse RB Leipzig is er daar eentje van. Die ondergaat weldra een ingreep in de hoop topfit te zijn voor het WK.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Veel topploegen of topsporters laten geen mogelijkheid onbenut om toevalligheden uit te sluiten of doen er alles aan om enkele procenten beter te zijn dan hun concurrenten. Noem het marginal gains, oftewel de 1% factor. Dit principe werd door Sir David Brailsford geïntroduceerd in de olympische wielerploeg van Groot-Brittannië en de wielerploeg Team Sky (nu INEOS Grenadiers).

Wijsheidstanden laten trekken

Ook de voetballerij heeft te maken met spelers die alles doen voor hun sport. Al heeft RB Leipzig-aanvaller Yussuf Poulsen wel een heel speciale manier gevonden.

De Deense spits, die al sinds 2013 bij RB Leipzig vertoeft toen de club nog in derde klasse voetbalde, laat namelijk binnenkort al zijn wijsheidstanden trekken. Volgens Poulsen verkleint hij hiermee de kans op spierblessures. De Deen was namelijk op zoek naar oorzaken vanwege de spierblessures waarmee hij het afgelopen seizoen kampte.

Zo kwam Poulsen bij zijn wijsheidstanden terecht. “Je moet dingen uitsluiten om de kans op spierblessures kleiner te maken”, is de verklaring van de Deen aan BILD. “Daarom laat ik me door specialisten onderzoeken en ga ik mijn verstandskiezen weghalen.”

Belangrijk jaar

Poulsen lag het voorbije jaar geregeld in de lappenmand door opgeteld maar liefst vijf spierblessures. Momenteel is hij herstellende van zo’n blessure. In tussentijd vond Poulsen het wel welletjes geweest en zocht hij naar antwoorden. Met het WK in Qatar in het vooruitzicht moet iedere kans aangegrepen worden om daar in topconditie te verschijnen, zo dacht hij. “Ik ben er van overtuigd dat dat gaat lukken”, liet hij tot slot nog weten.

Ook met RB Leipzig staat Poulsen weer voor een belangrijk jaar. Samen met ploegen als Bayer Leverkusen en Borussia Dortmund zal Leipzig andermaal recordkampioen Bayern München het vuur aan de schenen willen leggen voor de titel. Belangrijk hierbij is dat aanvallende middenvelder Christopher Nkunku, die grof wild was op de transfermarkt, bijgetekend heeft. Qua transfers is het momenteel nog stil in Leipzig, met enkel de komst van Xaver Schlager. De Oostenrijker verliet Wolfsburg om het middenveld van Leipzig te versterken.

Volg de Bundesliga het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top