Oefenduels 1B: nipte zege voor Dender; Beveren (met Coopman) houdt Gent in bedwang

Sport | Dinsdag stonden twee van de drie Oost-Vlaamse 1B-teams op het oefenveld. Dender EH nam het op tegen de ambitieuze eerstenationaler Knokke FC terwijl SK Beveren sparde met eersteklasser AA Gent.

De spelers van Dender hadden er duidelijk zin in voor hun eerste oefenduel van het nieuwe seizoen. De kampioen van Eerste Nationale domineerde tegen Knokke en legde enkele mooie combinaties op de (synthetische) mat.

Toch was het tot de 35e minuut wachten vooraleer een van de kansen omgezet kon worden in een doelpunt. M'Barki bediende nieuwkomer Rodes en die knikte het leer tegen de touwen. Aan de rust wisselde Van Acker zowat zijn volledige team en kon Knokke wat beter in de match komen. Desondanks bleef de 1-0 op het bord.

SK Beveren slaagde er - achter gesloten deuren - dan weer in om AA Gent op een 2-2 gelijkspel te houden. Edmundsson en Ribeiro Costa scoorden voor de Waaslanders waar er met Beau Reus (derde doelman van AZ) en Sander Coopman (ex-Antwerp) twee opvallende testers meespeelden.