Standard wuift Amallah uit, Raphinha staat op een zucht van Barcelona

Sport | De zomermaanden zijn synoniem met de zomermercato in de voetbalwereld, en met het WK in aantocht zou de komende transferperiode weleens een hele drukke kunnen worden. Proximus Pickx brengt je een dagelijkse update van de laatste transfers en geruchten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Jupiler Pro League zal het voortaan zonder Kristian Thorstvedt moeten zien te rooien. De 23-jarige Noor ruilt Racing Genk in voor de Italiaanse middenmotor Sassuolo. In totaal speelde de international 87 wedstrijden voor de Limburgers. Daarin trof de middenvelder 17 keer raak en gaf hij ook 6 assists. Genk plukte hem in januari 2020 weg bij Viking Stavanger in zijn thuisland.

Daarnaast staat Standard op het punt om afscheid te nemen van Selim Amallah. De 25-jarige Marokkaan heeft namelijk laten weten dat Standard zijn vertrekwens respecteert. De aanvallende middenvelder maakte in 2019 de overstap van Moeskroen. Hij liet zeker flitsen van zijn kunnen zien, maar kreeg ook het embleem van te individualistisch opgeplakt. Het valt nog af te wachten wat zijn volgende bestemming wordt.

Ook zou Gianni Bruno zijn carrière nieuw leven in kunnen blazen bij Sint-Truiden. De aanvaller van AA Gent zag vorig seizoen quasi in rook opgaan door verschillende blessures. Op Stayen zou hij een deel van de leemte kunnen opvullen die Hara en Klauss achterlaten.

Nieuwe werkgever voor Andreas Perreira

Premier League-promovendus Fulham heeft de Belgische Braziliaan Andreas Pereira ingelijfd. De 26-jarige middenvelder trekt de deur bij Manchester United definitief achter zich dicht en ondertekende een contract voor vier seizoenen op Craven Cottage, met optie op nog een jaar. De laatste jaren werd Pereira uitgeleend aan Flamengo, Valencia, Granada en Lazio Rome.

Verder blijft Nani zijn reis rond de wereld vervolgen. Sinds hij in 2015 vertrok bij Manchester United heeft de 35-jarige Portugees avonturen in Italië, de Verenigde Staten, Spanje, Turkije en Portugal achter de rug. Daar voegt de winger nu Australië aan toe in de vorm van Melbourne Victory, waar hij zijn krabbel zette onder een tweejarige overeenkomst.

Het dossier Raphinha lijkt naar zijn langverwachte ontknoping toe te groeien. Transferexpert Fabrizio Romano maakt gewag van een bod van Barcelona van 58 miljoen euro plus 10 miljoen aan bonussen op de smaakmaker van Leeds. Enkel de laatste punten en komma's zouden nog geplaatst moeten worden.

Ten slotte gaat Rabbi Matondo aan de slag bij het Schotse Rangers, de verliezend Europa League-finalist van de afgelopen voetbaljaargang. De 21-jarige Welshman ontbolsterde vorig seizoen bij Cercle Brugge, met 10 goals en 2 beslissende passes in competitieverband.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top