Chet Holmgren: wordt hij hét nieuwe NBA-talent?

Sport | De bonzen van Oklahoma City Thunder kozen de twintigjarige Chet Holmgren vorige maand als tweede speler in de NBA Draft 2022. Er wordt er veel verwacht van Holmgren, maar volgens waarnemers zal de jongeman nog heel wat tijd nodig hebben om aan die verwachtingen te voldoen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De twintigjarige Chet Holmgren staat over de grote plas te boek als een “unicorn”. Dat is het label dat op het hoofd van basketballers wordt gekleefd van zodra die een goede lengte beschikken, een aardige techniek hebben en de weg naar het basket makkelijk weet te vinden. Oklahoma City Thunder had al zo’n speler in huis met de twintigjarige Aleksej Pokusevski, en nu kiest het opnieuw voor jong talent met uitzonderlijk goede genen.

De juiste keuze voor OKC

Volgens Sam Presti, de algemeen manager van Oklahoma City Thunder, is de twintigjarige Holmgren de juiste keuze voor het team. “Er waren natuurlijk andere opties, maar we denken dat Holmgren de juiste fit is voor ons. We zijn dan ook erg blij dat hij naar ons komt”, stelde de manager aan de Amerikaanse pers. Naast Chet Holmgren koost Presti ook nog negentienjarige Ousmane Dieng en de 21-jarige Jalen Williams tijdens de Drafts. Presti zet dus volop in op jong basketbaltalent en dat past in de plannen van de man die al twee jaar lang zijn best doet om de Thunders een nieuw gelaat te geven.

Holmgren is naar verluidt opgetogen met zijn nieuwe club. Hij stelde aan de pers dat hij zin heeft in het nieuwe seizoen en dat hij de lat voor hemzelf daarin torenhoog zal leggen. “Ik koester hoge verwachtingen voor mezelf en Oklahoma Thunder blijkbaar ook. Ik ga vanaf de eerste dag keihard werken om aan alle verwachtingen te voldoen”, klonk het net na de Draft-ceremonie eind juni.

Niet sterk genoeg?

Dat bleek ook tijdens de Summer League, een minibasketbalcompetitie in de VS waarin jonge talenten zoals Chet Holmgren doorgaans hun eerste speelminuten krijgen. We zagen daarin dat Holmgren er inderdaad de pees oplegt, maar ook dat de jongeling nog heel wat werk heeft voordat hij kan wedijveren met de top. Vooral zijn fysieke kracht liet bij sommige aanvallen te wensen over.

Dat was ook een assistent-coach uit de NBA niet ontgaan. Hij zag de partij Oklahoma City Thunder - Utah Jazz en stelde na afloop dat Holmgren niet over de juiste fysieke kwaliteiten beschikt om een topspeler in de NBA te worden. “Holmgren is een geweldige schutter met een uitzonderlijke techniek, maar hij is fysiek o zo kwetsbaar. Hij kan zijn tegenstanders niet voorbij en viel daarom vrij snel terug op langeafstandschoten. Zijn benen en heupen zijn voorlopig te dun. Hij heeft nog een lange weg te gaan…”, aldus de man. 

Hopelijk kan Holmgren deze kritiek omzetten in iets positiefs en kweekt hij de komende maanden nog heel wat fysieke kracht bij. Als hij daarin slaagt kan hij wel eens de superster worden waar de fans van Oklahoma City Thunder al jarenlang op zitten te wachten.

Volg de NBA het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top