Benelux Reborn lanceert nieuwe competitie in samenwerking met FACEIT

Esports |

Een gloednieuwe competitie in de Counter-Strike: Global Offensive-scene zal binnenkort van start gaan. In samenwerking met FACEIT, een competitief platform voor multiplayer games, zal iedereen in België, Nederland en Luxemburg aan de competitie kunnen deelnemen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Benelux Reborn heeft de handen ineengeslagen met FACEIT om een League te lanceren die zal helpen om de toekomstige grote talenten van de sportscene van morgen te vinden. Om deel te nemen, moet je je inschrijven voor een Benelux-competitie op FACEIT. Zodra de competitie is geïntegreerd, zal die toegankelijk zijn voor alle FACEIT-niveaus van 1 tot 10.

De League bestaat uit vier divisies: de Benelux Open Divisie (niveaus 1-5), de Benelux Advanced Divisie (niveaus 6-8), de Benelux Challenger Divisie (niveaus 9-10) en tenslotte de Benelux Pro Divisie voor professionele spelers, die alleen toegankelijk is op uitnodiging. Het aantal gespeelde wedstrijden zal eveneens je divisie bepalen. Om in de Open Divisie te komen, moet je minimaal 100 wedstrijden hebben gespeeld, terwijl je voor de Pro Divisie 700 wedstrijden moet hebben gespeeld.

Een seizoen in de competitie duurt één kalendermaand en elke speler begint met een totaal van 1000 punten. Er worden twee soorten ranglijsten opgesteld: een wekelijkse en een maandelijkse, waarbij de punten van de wekelijkse ranglijst worden opgeteld. Aan het eind van elke maand nemen de beste spelers in de Pro-divisie deel aan een kwalificatietoernooi om te proberen een plaats te veroveren in de FPL-C (een competitie binnen FACEIT). Op het einde van elke maand zullen de spelers van elke competitie talrijke prijzen kunnen winnen dankzij de verschillende partners van de League, zoals FACEIT, RedBull en Xtrfy.

Alle servers zullen op FACEIT worden gelanceerd tijdens een fysiek evenement met gasten, op dinsdag 19 juli. Eén ding is zeker, de competitieve CS:GO-scene zal alleen maar beter worden met de introductie van deze gloednieuwe toernooien.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top