Vaseline op de rechterpaal: het grappige bijgeloof van Red Flames-keeper Nicky Evrard

Sport | Na haar eerste wedstrijd op dit EK, een gelijkspel tegen IJsland, onthulde de Belgische doelvrouw Nicky Evrard dat ze bijgelovig is. Ze houdt er namelijk een grappig ritueel op na.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De IJslandse voetbalster Berglind Thorvaldsdottir had zondag in de openingswedstrijd tegen IJsland op het EK 2022 de gouden kans om haar ploeg na een half uur vanop de strafschopstip op voorsprong te zetten. Maar haar lage schot werd gered door Nicky Evrard, die de juiste kant koos, waardoor ze België eigenhandig in de wedstrijd hield. Het is niet de eerste keer dat de nieuwe OHL-doelvrouw een penalty stopt. En ze heeft zo haar eigen verklaring.

Vaseline

"Natuurlijk had ik graag de nul gehouden, maar het is nu zo. Bij strafschoppen heb ik mijn trucjes zoals elke andere keeper: ik beweeg, probeer de tegenstander te intimideren, maak lawaai. Ik probeer in haar hoofd te kruipen en haar uit haar spel te halen. Blijkbaar werkte het...", legt de 27-jarige doelvrouw uit, die nog een geheimpje heeft: de vaseline die ze voor elke wedstrijd op haar rechterpaal smeert.

"Het stamt van een wedstrijd met de Flames in Kosovo. Voor elke wedstrijd smeer ik meestal vaseline op mijn handschoenen, en in Kosovo smeerde ik het op de rechterpaal van mijn doel. En die dag redde ik twee penalty's. Sinds die dag hebben Davina Vanmechelen en ik hetzelfde ritueel: we smeren de voet van de doelpalen in met vaseline. Ik weet dat het vreemd is om te doen... maar ik heb het zondag opnieuw gedaan, en het heeft me duidelijk geluk gebracht", aldus Evrard, die naast het voetbal ook een zaak in springkastelen runt.

Laten we hopen voor de keepster en de Red Flames dat ze haar pot vaseline donderdagavond niet vergeet voor de match tegen klepper Frankrijk

Volg de tweede EK-groepswedstrijd van de Red Flames tegen Frankrijk aanstaande donderdag vanaf 20u35 op Canvas.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top