Waarom Selim Amallah's overstap naar Standard een verspilling geweest is

Sport | Selim Amallah heeft aangekondigd dat hij Standard mag verlaten. Op die manier verlaat de Belgisch-Marokkaanse aanvallende middenvelder de Jupiler Pro League zonder zijn volledige kunnen geëtaleerd te hebben.

Door Pickx

Deel dit nieuws

"Ik wil andere lucht opsnuiven en ik hoop dat dat effectief zal gebeuren. Ik heb Standard laten weten dat ik ergens anders heen wil. Ik heb nog een jaar contract, maar ze hebben ermee ingestemd. Ik denk dat ik mijn tijd gehad heb in de Belgische competitie."

Amallah doorliep de jeugdreeksen bij Bergen en Anderlecht, en kwam bij de profs bovendrijven bij Moeskroen en erna Standard. Hij onthulde zijn nakende afscheid aan 90football. Hij drukte misschien wel op bepaalde momenten zijn stempel, maar al bij al te weinig om echt deel uit te maken van de geschiedenis van het Belgische voetbal.

Geen enkele collectieve trofee

Het feit dat Amallah tot nog toe geen enkele collectieve trofee pakte, is te wijten aan verschillende factoren. Hij schopte het met Standard twee seizoenen geleden tot de bekerfinale, maar daarin was Racing Genk te sterk. Buiten de titel van beste voetballer van Arabische of Berberse afkomst in onze competitie (Belgische Leeuw) won hij nooit iets binnen onze landsgrenzen. Een mager bilan als je kijkt naar het intrinsieke talent van de 25-jarige speler, die zich Marokkaans international mag noemen sinds november 2019.

Amallah heeft in de loop der jaren zijn technische vaardigheden zeker getoond in de Jupiler Pro League. Hij lukte met zijn onberispelijke balcontrole en uitstekende schot 34 doelpunten en 19 assists in 126 wedstrijden in onze hoogste voetbalafdeling.

Maar toch was zijn verblijf aan de boorden van de Maas geen onverdeeld succes. De Luikenaar, die door sommigen als individualistisch en door anderen zelfs als inconstant bestempeld wordt, is er nooit in geslaagd om unanieme steun te verwerven op Sclessin. Vorig seizoen verzoop hij mee in de slechte resultaten en kampte hij met het nodige blessureleed. België en Luik nemen met gemengde gevoelens afscheid van een balvirtuoos die desondanks het stade Maurice Dufrasne meermaals verlicht heeft.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top