Noord-Macedonië wint tweede EK van CS:GO op rij

Esports | De Noord-Macedoniërs hebben zich afgelopen weekend opnieuw tot Europees kampioen van CS:GO gekroond. Het Bluejays-roster won een spannende finale van Oekraïne in de Roemeense stad Oradea.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De Roemeense stad Oradea was afgelopen week gastheer van het EK op CS:GO. Zestien Europese landen tekenden present, waaronder België. Onze landgenoten haalden jammer genoeg de finales niet, na nederlagen tegen Spanje en Slowakije. 

De Oradea Arena was de gastheer van de finales. Ondanks een vroege achterstand tegen Servië, door Inferno met 16-8 te verliezen, pakte Noord-Macedonië uit met dominante zeges op Dust2 en Vertigo. Oekraïne liet geen steek vallen tegen Zweden (16-7;16-9) en mocht zo naar de finale om te strijden voor de hoofdprijs van 10 000 dollar.

Het podium van de grote finale. © EEF

In de grote finale kwamen Oekraïne en Noord-Macedonië dus tegenover elkaar te staan. De Noord-Macedoniërs waren de uitgesproken favoriet, aangezien ze hun titel van vorig jaar verdedigden. Toch werd de grote finale spannender dan verwacht.

Na twee 16-5 zeges op Dust2 en Mirage, moest de Bo3 beslist worden op Vertigo. Ondanks 30 kills van de Oekraïner DemQQ, behaalden de titelverdedigers uiteindelijk de overwinning met 16-13. Verliezende finalist SENSEi kreeg een extra vermelding als MVP van het gehele toernooi.

Noord-Macedonië mag niet alleen de trofee een jaartje langer bijhouden, het land krijgt ook een rechtstreekse uitnodiging voor het WK in Bali in december. Laten we hopen dat België zich alsnog kan plaatsen voor dat toernooi!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top