De transfer van Toby Alderweireld: goed voor Antwerp, de speler én de Rode Duivels

Jupiler Pro League | Het hing al een aantal weken in de lucht en Royal Antwerp FC maakte het eindelijk officieel: Toby Alderweireld keert terug naar België. De Great Old maakte bekend dat er een akkoord is bereikt met de Rode Duivel en diens club Al-Duhail. Hij tekent voor drie seizoenen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Antwerp maakte maandagochtend bekend dat Toby Alderweireld de komende drie seizoenen voor de club zal spelen. Er moeten nog enkele administratieve zaken worden afgerond. Voor Antwerp en Alderweireld lijkt het op het eerste gezicht een toptransfer te zijn.

Gheysens duwt door

Antwerp keerde in 2017 na dertien jaar afwezigheid terug naar de hoogste afdeling en de club heeft sindsdien enorme stappen voorwaarts gezet. Voorzitter Paul Gheysens kijkt op geen euro en wil zo snel mogelijk de landstitel winnen. De afgelopen maanden stak hij nog wat extra miljoenen euro’s in de club. Bijna een jaar geleden stuntte hij al door Radja Nainggolan aan te trekken. In maart zorgde hij voor een enorme verrassing door Marc Overmars binnen te halen als technisch directeur. Dat zorgde toen voor veel opschudding nadat de Nederlander Ajax had moeten verlaten omwille van talloze klachten van vrouwen wegens grensoverschrijdend gedrag.

Gheysens liet de storm overwaaien. Overmars zijn eerste opmerkelijke actie was het vastleggen van Mark van Bommel als opvolger voor de ontslagen trainer Brian Priske. Niet veel later liet Antwerp weer van zich horen door de Nederlandse international Vincent Janssen naar de Jupiler Pro League te halen. Toby Alderweireld was het volgende doelwit.

Positief voor de Rode Duivels

Antwerp haalde ook daar zijn slag thuis en Toby Alderweireld tekende voor drie jaar op de Bosuil. Alderweireld speelde sinds een jaar voor Al-Duhail in Qatar, waar hij afgelopen seizoen 27 wedstrijden speelde. Het niveau van de competitie lag er echter niet bijster hoog en velen maakten zich dan ook zorgen voor de Rode Duivels. Roberto Martinez zal tevreden zijn dat Alderweireld enkele maanden voor de start van het WK weer op een hoger niveau gaat spelen.

Alderweireld maakte dus een goede keuze voor het Belgische voetbal. Hij is een enorme meerwaarde voor de Jupiler Pro League en voor de nationale ploeg is het een goede zaak dat hij weer op een beter niveau actief is. Alderweireld werd enkele maanden geleden 33 jaar en hij liet onlangs als centrale verdediger zien dat hij nog altijd een meerwaarde kan zijn voor de nationale ploeg én Royal Antwerp FC.Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top