Knokt Juventus zich met Di Maria en Pogba terug naar de top van het Italiaanse voetbal?

Serie A | De Italiaanse recordkampioen Juventus is vastbesloten om opnieuw de macht te grijpen na twee seizoenen zonder titel. De voorbije voetbaljaargangen moest het na een hegemonie van maar liefst negen jaar toekijken hoe stadsgenoten AC Milan en Inter Milaan zich verzekerden van de landstitel. De Oude Dame is in 2022-2023 op revanche belust en versterkte zich al met Angel Di Maria en Paul Pogba om als vanouds de troon te bestijgen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Angel Di Maria

De eerste ronkende naam die Juve naar nieuwe successen moet loodsen is Angel Di Maria. De inmiddels 34-jarige Argentijnse aanvallende middenvelder/buitenspeler kan ondertussen terugblikken op een rijkgevulde en glorieuze carrière, waar hij in Turijn nog een ultiem verlengstuk aan hoopt te breien. In het verleden was hij een belangrijke schakel bij zowel Real Madrid als Paris Saint-Germain.

In de Franse hoofdstad was hij de voorbije zeven seizoenen goed voor 93 goals en 119 assists in 295 officiële duels. Zijn aflopende contract werd er echter niet verlengd. Hij mag nu proberen om zijn vertrokken landgenoot Paulo Dybala, momenteel nog steeds clubloos, te doen vergeten in het Allianz Stadium.

Paul Pogba

Daarnaast kan de 36-voudige landskampioen opnieuw rekenen op de diensten van Paul Pogba. De 29-jarige Franse middenvelder keert daarmee terug op het oude nest. Van 2012 tot 2016 stond hij er namelijk al een eerste keer onder contract. In 177 officiële wedstrijden liet hij toen 34 doelpunten en 40 beslissende passes optekenen. Hij won er ook elk seizoen de titel. 

Manchester United, waar Pogba deels zijn jeugdopleiding genoot, plukte hem vervolgens weg voor maar liefst 105 miljoen euro. Dankzij zijn transfervrije status zag Juventus een buitenkans om Pogba op te pikken voor een tweede passage bij de club.

Nieuwe troonsbestijging met ook Nicolo Zaniolo?

In de afgelopen twee jaren moest Juventus vrede nemen met één Coppa Italia, een ongewoon magere oogst. Voordien was de hegemonie die de Bianconeri tentoon spreidde werkelijk verbluffend te noemen. Van 2011 tot en met 2020 ging elke Scudetto, negen stuks in totaal, naar Turijn. In die periode vierde het van 2014 tot 2018 ook nog eens vier opeenvolgende bekerzeges.

De (transfer)honger in Piemonte op jacht naar volgende triomfen lijkt overigens nog niet gestild. Nicolo Zaniolo van AS Roma maakt deel uit van de zomerse toptargets voor de troepen van trainer Massimiliano Allegri. Naar verluidt bereidt het Turijnse clubbestuur een bod voor van 50 miljoen euro voor de 23-jarige aanvallende middenvelder, die de Romeinen afgelopen seizoen nog de eerste editie van de Conference League schonk. Voor dergelijk bedrag lijken ze in de Italiaanse hoofdstad dan ook geneigd overstag te gaan.

Volg het beste uit de Serie A het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top