Brondeel moet Jackers opvolgen als 'numéro uno' bij Beveren

Challenger Pro League | Enkele dagen nadat SK Beveren een oefenwedstrijd moest uitstellen wegens een tekort aan doelmannen, heeft de club een nieuwe goalie te stekken. Jorn Brondeel moet Nordin Jackers gaan opvolgen als het nieuwe sluitstuk van de club.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De 28-jarige doelman tekende een contract voor twee seizoenen en komt over van het Nederlandse Willem II. Daar was hij sinds de zomer van 2020 actief en speelde hij 13 duels. Voordien speelde Brondeel ook nog voor FC Twente (21 duels) en NAC Breda (41 duels).

Toch heeft de geboren Oost-Vlaming ook een verleden in de Belgische tweede klasse. Tussen 2013 en 2016 speelde hij namelijk 46 duels voor R. Antwerp FC en Lierse SK. Sinds de hervorming naar 1B was hij evenwel altijd actief in Nederland.

De Beverse CEO Antoine Gobin is alvast opgetogen dat hij Brondeel terug naar de Challenger Pro League heeft kunnen halen. “De doelmanspositie is een sleutelpositie, waarbij je niet over één nacht ijs gaat. We hebben lang gewacht, tot we de juiste man hadden gevonden. Jorn is iemand die perfect aan het vooropgestelde profiel beantwoord: ervaring in België, met een niveau om zowel onze divisie als hoger aan te kunnen. We hopen dat zijn komst de nodige stabiliteit brengt om een sterke achterlijn te bouwen", klinkt het op de officiële website van de club.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top