David Numwami, de prins van de Belgische pop

Festivals |

Zoals elke week tijdens de festivalzomer, zet Proximus Pickx een Belgische artiest in de kijker. David Numwami en zijn kleurrijke, onconventionele en vrolijke popmuziek krijgen je aanstaande donderdag 14 juli zonder twijfel aan het dansen op Dour.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Kom deze donderdag mee op reis naar 'Numwami World' op Dour. Het jonge wonderkind van de Brusselse muziekscène mixt op briljante wijze R&B met elektro getinte pop. De songwriter, componist en producer is al van kinds af aan ondergedompeld in muziek. Toen hij vijf jaar oud was, speelde hij al gitaar. De volgende jaren wijdde hij zich aan verschillende andere instrumenten. Op 18-jarige leeftijd vormde hij vervolgens met een groep vrienden zijn eerst band, Le Colisée. Hun muziek vermengde al verschillende genres: van pop en Afrobeat tot elektro. Daarna begon hij filosofie te studeren, terwijl hij muziek bleef maken als hobby.

Hij leek zijn muzikale dromen te hebben begraven toen hij bezorger werd voor Deliveroo. Maar toen hem op een dag werd aangeboden om met Charlotte Gainsbourg op tournee te gaan, ontsnapte hij aan dat baantje. Dat telefoontje veranderde zijn leven voorgoed. Als multi-instrumentalist begeleidde hij de Franse artieste op haar tournees over de hele wereld. Drie jaar lang componeerde hij liedjes voor haar in haar hotelkamer, maar hij schreef ook voor zichzelf. Hij stelde zijn talent ook ten dienste van andere artiesten, zoals Sébastien Tellier, Nicolas Godin van Air en Frànçois and The Atlas Mountains, die hem het vak leerden.

In 2019, toen de cultuurwereld stillag door de coronapandemie, besloot hij de tijd te nemen om zich te concentreren op zijn persoonlijke projecten. Vervolgens bracht hij zijn eerste nummer 'Le Fisc de l'Amour' uit. Daarna volgden 'Beats!' en 'Thema', nummers die blijk gaven van zijn onconventionele geest. Deze songs vormden ook de basis voor zijn eerste EP, 'Numwami World'.

Als een muzikaal dagboek zijn Numwami’s teksten geïnspireerd door zijn persoonlijke ervaringen en reizen. Zijn songs zijn bijgevolg erg persoonlijk en indringend, soms diepzinnig maar altijd vermengd met een positieve beat en vrolijke noten. Of zoals hij het zelf zegt: "De pil is makkelijker te slikken op een beat".

Kortom, een geluid dat zowel vintage is als erg goed bij deze tijd past, en dat het hart raakt dankzij zijn poëtisch kawaii-universum. Een begaafd en moeilijk te klasseren artiest, die beslist de moeite waard is om in de gaten te houden.

Mis David Numwami niet op Dour! Numwani speelt er nu donderdag 14 juli op het podium van La Petite Maison dans la Prairie om 16u40. Meer informatie over het Dour Festival vind je hier.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top