Terugkeer van Paul Pogba naar Juventus is helemaal rond

Serie A | Juventus heeft officieel bekendgemaakt dat Paul Pogba terugkeert bij de Italiaanse topclub. De 29-jarige middenvelder speelde eerder tussen 2012 en 2016 voor de Oude Dame. Pogba komt transfervrij over van Manchester United.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Fransman speelde destijds 177 officiële duels voor Juventus, en kwam daarin tot 34 goals en 40 assists. In de zomer van 2016 legde Manchester United zo'n 105 miljoen euro op tafel om de middenvelder terug naar Old Trafford te halen. Pogba kreeg eerder een deel van zijn jeugdopleiding in Manchester.

Nu volgt een tweede passage bij Juventus. In zijn eerste periode bij de Bianconeri won hij in elk seizoen de titel. Bovenop de vier kampioenschappen kwamen ook nog twee bekers en een verloren Champions League-finale. Bij Manchester United kwam hij in zes seizoenen niet verder dan winst in de Europa League en League Cup (beiden in 2017).

Bij Frankrijk was hij veel succesvoller. Met Les Bleus werd hij in 2018 wereldkampioen in Rusland, in de halve finale rekenden de Fransen met 1-0 af met de Rode Duivels. De Fransen wonnen in het najaar van 2021 ook de Nations League, eveneens na een zege tegen België (3-2) in de halve finales.

Pogba is de tweede zomertransfer voor Juventus, na die van Angel Di Maria (PSG).

Juventus werd het voorbije seizoen pas vierde in de Serie A en wil komend seizoen beter doen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top