Ambitieuze Timberwolves zorgen voor nieuwe uitdagingen bij Rudy Gobert

Sport | Het mag nu al gezien worden als één van de meest opmerkelijke NBA-transfers van deze zomer: Rudy Gobert maakte na negen jaar Utah Jazz de overstap richting Minnesota Timberwolves. Daar zal de Fransman een nieuw hoofdstuk proberen schrijven.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Veel analisten voelden het na de uitschakeling tegen Dallas in de eerste ronde van play-offs in de Western Conference: er stond iets te gebeuren in Utah. Niet alleen vertrok de coach van het team dat zijn plafond leek bereikt te hebben, ook in het personeelsbestand zou er wat veranderen. Ging de ploeg voort met Rudy Gobert, of ging de focus eerder richting Donovan Mitchell? Hoewel er nog niet veel nieuws bekend is om Mitchell, is het nu al zeker dat Gobert zijn koffers heeft gepakt en richting Minnesota is vertrokken. Gobzilla’ zal de komende vier seizoenen een slordige 170 miljoen dollar opstrijken - inclusief een optie van 46,6 miljoen dollar in zijn laatste contractjaar.

Megapakket

Utah Jazz onderhandelde in ruil voor Gobert een echt megapakket aan spelers en draft picks. Zo krijgt de ploeg uit Salt Lake onder meer spelers Malik Beasley, Patrick Beverley, Walker Kessler, Jarred Vanderbilt, Leandro Bolmaro en meerdere onbeschermde eerste ronde draft picks voor de komende seizoenen (2023, 2025, 2027) in de plaats. Het is een van de grootste pakketten ooit die voor één speler op tafel zijn gelegd in de geschiedenis van de NBA.

Het mag met andere woorden duidelijk zijn dat de nieuwe Wolves-baas Tim Connelly kosten nog moeite wilde sparen voor de komst van Gobert. Na enkele moeilijke seizoenen willen de Timberwolves weer stilaan richting de NBA-top kunnen kijken. Vorig seizoen werd er opnieuw eens geproefd van play-offs via het play-in-toernooi, maar Connelly wil duidelijk meer. “Minnesota moet opnieuw tot de elite van de NBA gaan behoren. We gaan ervoor zorgen dat de resultaten voor zichzelf zullen spreken”, zei hij recent nog.

Match made in heaven?

Gobert zal in Minnesota samenwerken met iemand die ooit nog furore maakte in ons Belgisch kampioenschap. Bij de Timberwolves staat niemand minder dan Chris Finch aan het sportieve roer. Finch coachte tussen de jaren 2004 en 2009 twee Belgische teams, met name Bree en Bergen. Onder zijn vleugels pakte Bree zijn enige Belgische landstitel. Hij blies het voorbije seizoen nieuw leven in het team uit Minneapolis door te bouwen rond Karl-Anthony Towns

Volgens velen lijkt het duo een match made in heaven te zijn. De komst van Gobert, die gezien wordt als de beste verdediger van de NBA, kan ervoor zorgen dat KAT kan doorschuiven naar zijn geliefde power forward-positie. Gobert was alleszins zeer zelfverzekerd bij zijn voorstelling. “Ik ben naar hier gekomen om het team naar de Finals te leiden.” Vorig seizoen liet Gobert nog de meeste rebounds in de NBA optekenen. Daar zullen ze in Minneapolis andermaal voor tekenen.

Volg de NBA het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top