Enkele topaffiches en Frankrijk - België op tweede speeldag van het EK

Sport | De eerste speeldag op het EK bij de vrouwen ligt achter de rug. Op de tweede speeldag kunnen er al een aantal beslissingen vallen. Een overzicht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In Groep A staat er vandaag om 21u de topper op het programma tussen Engeland en Noorwegen. Beiden wonnen hun eerste partij en de winnaar van dit duel plaatst zich alvast voor de volgende ronde. In de andere wedstrijd nemen Oostenrijk en Noord-Ierland het om 18u tegen elkaar op. Zij moeten winnen om nog een goede kans te maken op een kwalificatie.

Nog een topper in Groep B. Duitsland en Spanje wonnen met ruime cijfers hun eerste partij en zij mogen in een onderling duel uitmaken wie de beste gaat zijn in deze groep. De twee worden genoemd als ploegen die het EK kunnen winnen. Denemarken en Finland moeten de rug rechten nadat ze beiden op de eerste speeldag vier doelpunten moesten incasseren. De verliezer van dit duel mag al stilaan de koffers pakken.

België op zoek naar stunt

In Groep C is het bijzonder spannend. Daar eindigden de twee matchen telkens op een gelijkspel, waardoor alles nog mogelijk is. Titelverdedigster Nederland kwam met blessures gehavend uit de match tegen Zweden en hoopt tegen Portugal op een eerste overwinning, terwijl Zweden voor de drie punten gaat tegen Zwitserland. De beslissing in deze groep zal er pas op de derde speeldag komen.

In Groep D maakte Frankrijk een statement door Italië met 5-1, het stond 5-0 bij de rust, te verslaan. Door haar drie goals is Grace Geyoro momenteel de topschutster op dit EK. De Fransen moeten aan de bak tegen de Red Flames, die 1-1 speelden tegen IJsland. België zal voor een enorme stunt moeten zorgen als het punten wil sprokkelen. In het andere duel nemen Italië en IJsland het tegen elkaar op en de strijd voor de tweede plaats lijkt in deze groep zeer spannend te gaan worden.

De tweede speeldag op het EK wordt vandaag afgetrapt met Oostenrijk-Noord-Ierland vanaf 17u50 en om 20u50 Noorwegen-Engeland op Canvas, of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top