Belgische meisjes winnen tweede wedstrijd van Mexico op het WK U17

Basketbal | De Belgische meisjes hebben zondag in het Hongaarse Debrecen in hun tweede wedstrijd op het WK U17 een vlotte 92-43 zege geboekt tegen Mexico. Zaterdag werd nog met 55-39 verloren van gastland Hongarije, dinsdag is Japan de laatste tegenstander in de groepsfase.

Door Belga

Deel dit nieuws

Zestien landen werden verdeeld in vier groepen van vier en gaan allemaal door naar de tweede ronde. De groep van België kruist dan de paden met groep B (Frankrijk, Slovenië, Australië en Argentinië) in de achtste finales op woensdag. De kwartfinales zijn gepland voor vrijdag, de halve finales voor zaterdag en de finales voor zondag.

België mocht deelnemen omdat Rusland en Wit-Rusland werden uitgesloten door de inval in Oekraïne. Het is de zesde deelname van een Belgisch jeugdteam België aan een WK in vrouwenbasket. België werd vijfde op het WK U21 in 2007 in Moskou, vierde op het WK U17 in 2010 in Toulouse, vierde op het WK U19 in Bangkok in 2019, zesde op het WK U19 in 2015 in Tsjechov (Moskou) en zevende op het WK U17 in 2012 in Amsterdam.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top