30 atleten die voor België kunnen schitteren op het WK atletiek in Eugene

Sport |

België stuurt 30 atleten naar de wereldkampioenschappen atletiek in het Amerikaanse Eugene, Oregon. Ons land brandt van ambitie voor deze belangrijke wedstrijden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een jaar na de Olympische Spelen van Tokio komen de beste atleten ter wereld van 15 tot 24 juli in Eugene bijeen voor de wereldkampioenschappen atletiek. 30 Belgische atleten tekenen present, 17 mannen en 13 vrouwen: dat is er één meer dan op het WK van 2019 in Doha of op de Olympische Spelen van vorig jaar in Tokio. Wat mogen we van onze selectie verwachten?

Individueel sterk

De Belgische selectie zal geleid worden door Nafi Thiam, tweevoudig Olympisch kampioen op de zevenkamp. In de Verenigde Staten zal ze proberen een tweede wereldtitel te veroveren, na die van 2017 in Londen. Een van Thiams rivalen uit de Belgische selectie zal Noor Vidts zijn, de regerend wereldkampioene indoor vijfkamp en vierde in de zevenkamp op de Olympische Spelen.

Maar België zal nog andere kaarten hebben om uit te spelen. We denken aan Bashir Abdi, de bronzen medaillewinnaar in de marathon op de Olympische Spelen van Tokio. Hij wordt vergezeld door Lahsene Bouchikhi en Thomas De Bock. Koen Naert en Dieter Kersten hebben daarentegen besloten zich te concentreren op de EK-marathon in München volgende maand. Isaac Kimeli zal starten op de 10.000 m, terwijl Vanessa Sterckendries de eerste Belgische hamerwerpster zal zijn die deelneemt aan een groot wereldkampioenschap in de seniorencategorie.

Ambitieus op de estafettes

België zal een van de weinige landen zijn die drie teams op de 4 x 400 m estafettes kan opstellen: de vrouwen, de mannen en de gemengde estafetteploeg. Onze Belgian Cheetahs, 6de in maart op de wereldkampioenschappen indoor, Imke Vervaet, Camille Laus, Nina Hespel, Helena Ponette, Naomi Van den Broeck zullen zich proberen te kwalificeren voor de finale, waar ze hun zevende plaats van de Olympische Spelen op zijn minst hopen te evenaren.

Bij de mannen zijn er de Tornado’s met Kevin Borlée, Dylan Borlée, Alexander Doom, Julien Watrin, Jonathan Sacoor en Christian Iguacel. Het doel? Om de overwinning in Belgrado van afgelopen maart te bevestigen, ook al zal dat niet bepaald gemakkelijk zijn.

Tot slot worden we voor de de gemengde estafettes vertegenwoordigd door Kevin Borlée, Doom, Iguacel, Laus, Ponette en Van den Broeck.

De Belgische selectie:

Vrouwen: Imke Vervaet (200m, 4x400m), Camille Laus (400m, 4x400m), Elise Vanderelst (1. 500m), Anne Zagré (100m horden), Paulien Couckuyt (400m horden, 4x400m), Vanessa Sterckendries (hamer), Mieke Gorissen (marathon), Nafi Thiam (zevenkamp), Noor Vidts (zevenkamp), Nina Hespel (4x400m), Helena Ponette (4x400m), Naomi Van den Broeck (400m, 4x400m), Vanessa Scaunet (800m).

Mannen: Dylan Borlée (400m, 4x400m), Kevin Borlée (400m, 4x400m), Alexander Doom (400m, 4x400m), Eliott Crestan (800m), Ismael Debjani (1.500m), Isaac Kimeli (10.000m), Julien Watrin (400m horden), Tim Van de Velde (3. 000m steeplechase), Bashir Abdi (marathon), Lahsene Bouchikhi (marathon), Thomas De Bock (marathon), Thomas Carmoy (hoogspringen), Ben Broeders (polsstokhoogspringen), Philip Milanov (discus), Christian Iguecel (4x400m), Jonathan Sacoor (4x400m), Ruben Verheyden (1.500m).

Je kan de wereldkampioenschappen atletiek in Eugene van 15 tot 24 juli volgen op Sporza.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top