Worstelen Sainz en Leclerc bij Ferrari met een interne ruzie?

Sport | Zondag wordt de Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk verreden. Max Verstappen is wederom onaantastbaar en mag in zijn Red Bull op de pole starten. Hij lijkt weinig tegenstand te hebben, aangezien zijn concurrenten in een intern gevecht verwikkeld zijn.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Red Bull Ring in Spielberg, Oostenrijk, verwelkomt zondag een oranje massa aan supporters voor Max Verstappen. De Nederlander lijkt goed op weg naar een nieuwe wereldtitel nadat hij zaterdag de sprintrace won en op de pole mag starten. Na hem start het duo van Ferrari. De mannen met de rode wagens hebben moeilijkheden in het team aangezien geen duidelijke hiërarchie is vastgelegd. Die onduidelijkheid zorgt voor spanningen waardoor de ploeggenoten elkaar bekampen.

Versleten banden

Afgelopen zondag won Carlos Sainz zijn eerste Grand Prix in zijn F1-carrière op Silverstone. Dit succes ging ten koste van zijn teamgenoot, Charles Leclerc. Toen de ploeg moest kiezen tussen een van beide om een pitstop te doen wanneer de safety car in de wedstrijd reed, koos Ferrari voor Sainz. Die kon met vers rubber verder rijden terwijl Leclerc het met reeds versleten banden moest doen. Die keuze zorgde mee voor het succes van de Spanjaard, tot ongenoegen van de Monegask.

Na een goede seizoensstart kende Leclerc veel pech. Anderzijds beging hij ook een aantal ongelukkige fouten en maakte zijn ploeg enkele ongelukkige keuzes. Terwijl Sainz het seizoen minder goed aanvatte, kon hij door de mindere prestaties van Leclerc zijn achterstand goedmaken. De strategie van de ploegbazen blijft hierdoor erg vaag. Kiezen ze voor Leclerc of voor Sainz? Terwijl Red Bull al duidelijk de kaart van Verstappen trok en Perez daarvoor compenseerde met een contractverlenging, wacht Ferrari daar nog even mee.  

Sainz vs Leclerc

De situatie zorgt bij de Ferrari-rijders voor heel wat moeilijkheden. Vooraleer ze kunnen afrekenen met Verstappen, moeten ze eerst hun interne strijd voeren. Net als tijdens de sprintrace van zaterdag kan Verstappen zijn eigen wedstrijd rijden omdat zijn dichtste concurrenten meer tegen elkaar rijden, dan tegen de Nederlander. De rijders van Ferrari zullen meer risico’s moeten nemen, willen ze toch nog voor winst rijden.

“Het was een ingewikkelde race. In het eerste deel van de race kon ik controleren. Max viel nadien aan met nieuwe banden en ik wilde hetzelfde doen, maar toen moest ik eerst met Carlos afrekenen. Ik nam risico’s om dichterbij te komen, maar dat lukte net niet”, vertelde Charles Leclerc zaterdag. Krijgen we zondag een wedstrijd tussen Verstappen en de Ferrari’s, of eerder Verstapen versus Leclerc versus Sainz? De race zal ongetwijfeld weer spektakel opleveren!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top