Oefenduels 1B: Mertens meteen trefzeker bij Club NXT; RWDM verliest en puike draw voor Virton

Sport | Ook zaterdag werkten er alweer drie Challenger Pro Leagueteams een oefengalop af. RWDM speelde een inderhaast geregelde oefenpot tegen de Deense vicekampioen Midtjylland terwijl Virton met nieuwbakken coach Bracconi oefende tegen Kortrijk. Voor Club NXT stond er dan weer een wedstrijd geprogrammeerd tegen Wervik.

Door Pickx

Deel dit nieuws

En in die oefenpot van Club NXT toonde Lennart Mertens al meteen zijn torinstinct. De vice-topschutter van vorig seizoen scoorde 2x (met het hoofd) en legde zo mee de basis voor de 0-3 overwinning van de Brugse jonkies. De Smet scoorde het derde Brugse doelpunt tegen Wervik.

Voor RWDM zaten er geen doelpunten in tegen het Deense Midtjylland. Het nummer twee van de Superligaen won met 2-0 om dan later op de dag wel met 2-1 te verliezen van KAA Gent.

Virton boekte dan weer een hoopvol resultaat tegen KV Kortrijk. De Luxemburgers speelden 0-0 gelijk tegen de 1A-club en lieten zien dat ze organisatorisch al een pak verder staan dan vorig seizoen rond dezelfde tijd. Toch is er nog steeds heel wat onduidelijkheid rond de kern. Heel wat spelers zijn eigenlijk einde contract maar trainen nog wel mee én bovendien lopen er ook heel wat testspelers rond bij Les Verts.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top