Ook Matthias Casse moet met onverdiende strafpunten Boedapest verlaten

Sport | Enkele uren nadat Gabriella Willems zaterdag onterecht met drie strafpunten in haar eerste kamp uit de Grand Slam van Boedapest werd gewipt, onderging wereldkampioen Matthias Casse (-81 kg) een zelfde lot in zijn achtste finale tegen de Italiaan Antonio Esposito.

Door Belga

Deel dit nieuws

Matthias Casse (IJF 2) won in Boedapest vlot zijn eerste gevecht van de dag tegen de Oezbeek Muso Sobirov (IJF 158). Na twee minuten dwong hij zijn leeftijdsgenoot met een wurgreep tot opgave.

In de achtste finale tegen de Italiaan Antonio Esposito (IJF 42) toonde onze landgenoot zich de technisch betere judoka maar kwam hij niet tot scoren tijdens de vier minuten reguliere wedstrijd. Hij had anderhalve minuut voor tijd wel een eerste strafpunt achter zijn naam gekregen. In de verlengingen bleef hij mentaal de Italiaan domineren maar dat zinde de scheidsrechter blijkbaar niet want hij bedacht het tactische maar toch aanvallend geïnspireerde judo van Casse nog eens met twee strafpunten. Daardoor moest de bronzenmedaillewinnaar van de Olympische Spelen in Tokio van vorig jaar het toernooi verlaten. Hij protesteerde nog wel tegen de beslissing maar de wedstrijdjury veranderde niet meer van mening.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top