Nick Kyrgios en Novak Djokovic nemen het tegen elkaar op in een ongekende Wimbledon-finale

Sport | Nick Kyrgios speelt zondag (15.00 uur) de finale van Wimbledon tegen Novak Djokovic, de zesvoudige titelverdediger die bij winst nog wat meer geschiedenis zou kunnen schrijven. In die finale moet de Australiër het onderste uit de kan halen tegen de nummer drie van de wereld, maar in de voorbije twee wedstrijden kon de Serviër nog nooit een set van Kyrgios winnen. Dat biedt natuurlijk perspectieven op een spannende finale.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het is de eerste keer in zijn carrière dat Nick Kyrgios (ATP 40) de finale van een Grand Slam haalt. Volgens zijn collega’s in het circuit kon de 27-jarige Australiër tot nu toe al veel meer wedstrijden winnen, als hij zich maar iets beter verzorgde en zijn uitspattingen wat meer inperkte. 

Op dit moment laat het palmares van de voormalige nummer 1 van de wereld bij de junioren inderdaad te weinig zien hoe talentvol Kyrgios eigenlijk wel is. Hij haalde zes ATP-titels in acht jaar tijd en dat is niet bijzonder veel voor iemand die zowel Roger Federer, Rafael Nadal als Novak Djokovic kon kloppen in een eerste duel. 

Debuut van Kyrgios

Tot een paar dagen geleden was een plaats in de kwartfinale van de Australian Open in 2015 zijn beste prestatie op het hoogste tennisniveau. Daar kwam de afgelopen tien dagen verandering in, aangezien het toptalent in uitstekende vorm verkeert. Hij deed het in het prestigieuze tennistoernooi erg goed door onder meer te winnen van Stefanos Tsitsipas in de achtste finales.

Afgelopen woensdag won hij ook in drie sets van de Chileen Cristian Garin en die overwinning leverde hem een plekje in de finale op. Normaal moest hij ook nog aan de bak in de halve finale, maar voor die wedstrijd kreeg hij een cadeau van Rafael Nadal. De Spanjaard moest opgeven door een blessure aan de buik. In de finale is hij zeker en vast een waardige tegenstander voor Djokovic, die misschien in de problemen kan raken door het atypische spel van de Australiër.

Djokovic voor geschiedenis

De Serviër had in het verleden ook al problemen met Kyrgios, want in hun enige twee eerdere confrontaties slaagde Djokovic er nooit in om een set tegen de Australiër te winnen. In 2017 speelden beide tennissers twee keer tegen elkaar in twaalf dagen tijd en telkens trok de jongste van de twee aan het langste eind. Djokovic zal daar nu verandering in willen brengen. De Serviër speelt zondag zijn achtste finale op Wimbledon na een overwinning tegen de Brit Cameron Norrie in vier sets. De zesvoudige winnaar won de wedstrijd drie keer na elkaar en gaat wellicht resoluut voor een vierde titel op rij.

Djokovic staat erg gemotiveerd aan de start van deze finale aangezien Wimbledon zijn laatste grand slam van het seizoen is. Als de regels niet veranderen, kan hij niet deelnemen aan de US Open. De Serviër is namelijk nog steeds niet gevaccineerd tegen COVID-19 en kon om die reden ook niet deelnemen aan de Australian Open. Bovendien kan Djokovic bij een overwinning op gelijke hoogte komen van Rafael Nadal, die in zijn carrière 21 grand slams wist te winnen.

De wedstrijd van zondag lijkt alle ingrediënten voor een waanzinnig duel te bevatten. De nummer drie van de wereld die de geschiedenisboeken kan ingaan tegenover een atypische Nick Kyrgios in topvorm, twee sterke persoonlijkheden die tegen elkaar kampen, dat zal ongetwijfeld spektakel opleveren. “Eén ding is zeker, er komt emotioneel vuurwerk”, lachte de Serviër. 

Volg de finale van Wimbledon tussen Nick Kyrgios en Novak Djokovic zondag 10 juli op Eurosport 1 NL of op de BBC.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top