Oefenduels 1B: Deinze zwaar onderuit; Lommel hoopvol en forfait bij Beveren

Sport | De oefencampagne van de teams uit de Challenger Pro League dendert verder. Vrijdag waren de drie SK's (Beveren, Lommel en Deinze) aan zet. Maar uiteindelijk kwamen maar twee van de drie teams ook effectief in actie.

Door Pickx

Deel dit nieuws

SK Beveren oefende normaal tegen eersteklasser KV Kortrijk, maar de Waaslanders moesten forfait geven omdat ze geen enkele doelman ter beschikking hadden. De club heeft momenteel maar één A-kerndoelman (Brent Gabriël) en die is geblesseerd. De club wilde dan maar een beloftendoelman in goal zetten, maar ook daar waren er geen fitte goalies. Bijgevolg moesten De Decker en co de match tegen de Kerels dus afgelasten.

Lommel SK speelde in het Nederlandse Papendal tegen ex-reeksgenoot KVC Westerlo. De Kemphanen kwamen al snel 2-0 voor na goals van Dorgeles en Vaesen, maar toen beloftenspeler Reumers de aansluitingstreffer scoorde werd het toch nog warm voor de 1B-kampioen. Een goed spelend Lommel kon evenwel niet meer gelijkmaken en ging dus met een 2-1 nederlaag het veld af.

Voor SK Deinze werd de oefenpot tegen KV Oostende er eentje om snel te vergeten. De Oost-Vlamingen keken lang tegen een 1-0 achterstand aan, maar gingen in het slot helemaal ten onder. KVO scoorde nog 3x en stuurden de Oranjehemden zo met een 4-0 nederlaag richting stage naar het Nederlandse Wageningen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top