Lommel verhuurt Vinicius Souza aan La Ligaclub Espanyol

Sport | Wie enkele jaren geleden gezegd zou hebben dat er een speler van Lommel SK verhuurd zou worden aan een club uit de Spaanse Primera Division, werd ongetwijfeld met pek en veren de Sahara ingestuurd. Maar kijk... sinds de komst van City Football Group zijn dergelijke zaken wél mogelijk en kijkt er ook niemand meer van op.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Limburgers maakten vrijdag bekend dat Vinicius Souza een jaartje uitgeleend wordt aan Espanyol Barcelona; het nummer veertien van La Liga. De middenvelder hoopt in Spanje om de volgende stap in z'n carrière te zetten en staat dus komend seizoen gewoon oog in oog met Courtois, Witsel en co.

Natuurlijk was er geen haar op een Lommels hoofd dat er ook maar aan dacht dat Vinicius na zijn geslaagd huurseizoen bij KV Mechelen gewoon terug aan zou pikken bij Lommel. De centrale middenvelder werd even gelinkt aan Club Brugge, maar uiteindelijk werd het dus Spanje.

Vinicius kwam in de zomer van 2020 toe in Lommel en speelde een degelijk eerste seizoen in het Soevereinstadion. Vorig jaar werd hij dan uitgeleend aan KV Mechelen waar hij helemaal ontplofte. Als de Braziliaan dat nog eens over kan doen bij Espanyol, dan zou Lommel (of CFG) wel eens stevig langs de kassa kunnen passeren. Vinicius heeft nog een contract tot 2025 in Noord-Limburg.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top